Hlavní obsah

Svět Champagne z různých úhlů pohledu a ve všech souvislostech

PRAHA

Champagne nebo-li šampaňské neoznačuje pouze vynikající šumivá vína, je též synonymem exkluzivity, luxusu, noblesy i jedinečné gastronomie. Vyznat se v tak výtečném víně ze stejnojmenného kraje a porozumět mu, není ale vůbec jednoduché. Napomoci může jedinečná událost - druhý ročník evropského festivalu Grand Jour de Champagne, který se koná ve dnech 16. – 18. října v Praze v Obecním domě.

Foto: http://www.champagne-grandjour.cz, Novinky

Champagne je synonymem exkluzivity, luxusu, noblesy i jedinečné gastronomie.

Článek

Porozumět světu Champagne neznamená pouze ochutnat a porovnat chuť těch nejlahodnějších vín na světě, ale také vnímat souvislosti a pohlédnout na originální sekt z různých úhlů pohledu.

Proto na festivalu bude možné poznat nejen různost výrobců a stylů samotného šampaňského, ale i nejrůznější delikatesy, které neodmyslitelně k vínu patří (od divokého lososa po čokoládové dobrůtky), luxusní skleničky, v nichž se šampaňské pije, či celkový pohled na Francii a její kulturu.

 Z výrobců champagne svá vína představí vinařství jako Barnaut, Boizel, Delamotte, Cattier, Diebolt-Vallois, Nicolas Feuillatte, Gardet, Jacquart, Mailly Grand Cru, Taittinger, deVenoge, Roederer, Pol Roger .

K ochutnání budou i raritní staré ročníky (Trésor de champagne).

Soutěž o 5 vstupenek na hlavní degustaci:

Hrajte s námi o 5 vstupenek na  hlavní degustaci 17. října v Obecním domě.

Soutěž byla ukončena.

Výherci:

Dana Trdlová, Jablonec n/ Nisou

Adam Dvořák, Praha 10

Jana Přibková, Praha6

Věra Formanová, Praha 4

Zuzana Prejzová, Neratovice

Své odpovědi zasílejte na NovinkyZena@seznam.cz a to do 10.10.2008 do 12hodin, kdy bude soutěž ukončena. Výherce se stane ten, kdo svou správnou odpověď zašle jako 1., 50., 100., 200. a 500. Každý výherce bude upozorněn na svůj mail, zároveň vyvěšen v článku. Prosím, uveďte zároveň se správnou odpovědí i svou doručovací adresu, kam budete v případě výhry chtít zaslat vstupenku.

Garantem kvality festivalu bude Richard Juhlin – světoznámý publicista a sommeliérský guru vín z Champagne. Při této výjimečné příležitosti představí svou novou knihu Champagne Guide 2009 a povede dvě exkluzivní degustace.

Reklama

Související články

Jahody a sekt se k sobě nehodí

Šampaňské a jahody, jako z amerického filmu Pretty women, jsou prý největší pověra spojená se šumivými víny. Češi takovou kombinaci často považují za něco...

Výběr článků

Načítám