Hlavní obsah

Summit G7 z pohledu módy: Trumpová na jehlách, Macronová v mini

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od soboty 24. srpna do pondělí 26. srpna probíhal v přímořském letovisku Biarritz na jihozápadě Francie summit sedmi ekonomicky vyspělých zemí G7. Na místo se sjeli nejen významní představitelé členských států, ale také jejich drahé polovičky. Která z prvních dam ukázala nohy a která se odvázala a dorazila do Francie v batikovaných šatech?

Foto: Profimedia.cz

Zleva Brigitte Macronová a Melania Trumpová

Článek

Ačkoliv se summit G7 nese ve znamení důležitých politických jednání a navazování diplomatických vztahů, drobnohledu neuniknou ani samotné outfity významných politických představitelů a zejména představitelek.

Prohlédněte si, jaké šaty vynesla první dáma Francie Brigitte Macronová či první dáma Spojených států amerických Melania Trumpová.

Milovnice červených podrážek

Jako obvykle vzbudila největší pozornost Melania Trumpová, která na summit dorazila po boku Donalda Trumpa v jasně žlutých šatech značky Calvin Klein v hodnotě cca 14 tisíc korun.

Více než cena ale zaujalo zdobení šatů pomocí batiky (technika barvení), což je trend, který ve vysoké politice není příliš často k vidění. Outfit doplnila oblíbeným modelem bot „So Kate” s červenou podrážkou od předního obuvníka Christiana Louboutina v růžové barvě.

Foto: Profimedia.cz

Melania Trumpová s manželem v šatech značky Calvin Klein.

Stejné lodičky, ovšem v metalicky červené, obula u příležitosti slavnostní gala večeře. Tentokrát je ale doplnila vypasovanými červenými šaty v midi délce značky Alexander McQueen. Mezi černými obleky a střídmými šaty ostatních dam nepochybně zazářila.

Foto: Profimedia.cz

V lodičkách od Christiana Louboutina

Ostřílené matadorky

Kromě Melanie byla nepřehlédnutelná i první dáma Francie - Brigitte Macronová. Tu sice od Melanie dělí věkově šestnáct let, ovšem ani to ji neodradilo od krátkých šatů nad kolena, které rovněž nejsou mezi státnicemi zvykem.

Macronová oblékla v rámci celého summitu zejména modely značky Louis Vuitton, se kterou je dlouhodobě úzce spojována.

Foto: Profimedia.cz

Trumpová v šatech od značky Gucci, Macronová oblékla šaty značky Louis Vuitton.

Foto: Profimedia.cz

Obě dámy módě holdují. Melania tentokrát v šatech značky Alaia. Brigitte obula nápadité lodičky značky Louis Vuitton.

Foto: Profimedia.cz

Brigitte Macronová s Melanií Trumpovou, která výjimečně nechala lodičky doma.

Foto: Profimedia.cz

Brigitte v béžových košilových šatech inspirovaných vojenským stylem.

Móda až na posledním místě

Jako módní protipól k oběma zmíněným dámám působila německá kancléřka Angela Merkelová, která preferuje velmi konzervativní styl oblékání.

Do Francie si přivezla zejména kalhotové kostýmky, které působily vinou zastaralého střihu fádně a zbytečně příliš upjatě. Celkový dojem by vylepšily snad jen výraznější šperky a elegantní boty na vyšším podpatku. I ty ovšem kancléřka postrádala.

Foto: Profimedia.cz

Angela Merkelová

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Podzimní móda podle Melanie Trumpové

Milovnice vysokých podpatků a luxusní módy Melania Trumpová je v roli první dámy Spojených států amerických již nějaký ten pátek. Oproti svým předchůdkyním...

Výběr článků

Načítám