Hlavní obsah

Streetstyle z Londýna. Extravaganci vystřídala elegance

Novinky, Linda Humlová

V úterý 22. září skončil londýnský týden módy, v rámci kterého probíhaly přehlídky a video prezentace známých módních návrhářů. Módní inspiraci ale nabídly i tamější ulice, kde se to jen hemžilo stylovými osobnostmi.

Foto: Profimedia.cz

Streetstyle z Londýna

Článek

Londýnský týden módy bývá často plný extravagance, což se projevuje i ve streetstylu. Ostatně, co jiného čekat od tohoto multikulturního města, kde se střetává punk s monarchií.

Letošní rok je ale jiný a vypadá to, že Londýňanky daly přednost jednoduchému a nadčasovému stylu, který bývá k vidění spíše v severských zemích či v Paříži.

Světlé odstíny

Ačkoliv počasí hlásí podzim, v ulicích Londýna to tak rozhodně nevypadalo. Převládaly totiž světlé odstíny, jako je krémová, béžová či bílá, které byly k vidění na kostýmcích, kabátech, ale i overalech.

Elektrizující a zároveň nadčasová. Taková je nová kolekce Victorie Beckhamové

Styl

Tamější ženy často sázely na monochromatický look, který se vyznačuje více kousky oblečení v podobných barevných odstínech. Díky tomu outfit získá na eleganci, promyšlenosti a nadčasovosti.

Foto: Profimedia.cz

Modely ve světlých odstínech.

Nadčasová modrá

Chcete se vyhnout nošení černé barvy, ale ve světlých či pestrobarevných odstínech se necítíte sama sebou? Vsaďte na námořnicky modrou barvu, která působí měkčeji než černá, a přitom se stejně dobře kombinuje.

Foto: Profimedia.cz

Tmavěmodrá barva je nadčasová.

Tmavě modrá barva vynikne ve spojení se světle modrou, růžovou, ale také například béžovou barvou. Pokud nevíte, jak na to, inspirujte se koláží pod textem. Vsaďte například na elegantní kombinaci širokých kalhot a tenkého svetru, nebo na midi šaty s dlouhým rukávem, přes které stačí přehodit jen kožený křivák či nadčasový baloňák.

Kozačky pod kolena

Zatímco v minulých letech byly moderní kozačky nad kolena, letos se karta definitivně obrátila. Trendy totiž přejí zkráceným kozačkám pod kolena, které se nosí nejčastěji v kombinaci s oversize vrškem.

Foto: Profimedia.cz

Kozačky pod kolena jsou horkým hitem sezony.

Kombinujte je například s delším sakem a koženou sukní nebo úpletovými volnými šaty, díky kterým budou vaše nohy opticky štíhlejší.

V případě, že nechcete ukazovat holá kolena, oblékněte si pod sukni poloprůhledné punčochy s jemným vzorem, které jsou letos opravdu trendy.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Hořčicová, barva nejen babího léta

Letošní teploty nahrávají melancholickému babímu létu. Inspirujte se odstíny prvních popadaných listů i ospalého slunce a zařaďte do svého šatníku alespoň...

Výběr článků

Načítám