Hlavní obsah

Správně zvolená krajka podtrhne ženskou smyslnost

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Romantická a dráždivá krajka nepatří jen na spodní prádlo. V dnešní době ji najdeme jak na svršcích, tílkách, trikách a šatech, ale i na doplňcích a botách. Krajka je tento rok zaručeně v módě.

Foto: Archiv firem

Pudrový kabát, Topshop. Sytě růžový top, F&F, info o ceně v obchodě. Baleríny, F&F, info o ceně v obchodě. Romantické triko Lindex, 999 Kč.

Článek

Honosná krajka a jí zdobené detaily na oblečení se musí nosit opatrně, aby celkový efekt nepřipomínal spíše špatně spíchnutou záclonu, nebo naopak aby šaty nepůsobily příliš lacině. Tomu se díky následujícím tipům ale můžete jednoduše vyhnout.

Pravidlo první: Zůstaňte u klasiky

Protože je krajka velmi specifický druh látky, je pro ni velmi důležité, aby se nekombinovala s motivy nebo morbidními potisky. Pro denní nošení se rozhodněte buď pro přiléhavé, siluetu kopírující šaty, nebo pouzdrovou sukni. Do kanceláře nedoplňujte žádnými odstíny červené ani růžové, naopak volte bílou, lososovou, žlutou, oranžovou nebo tmavě zelenou.

Foto: Archiv firem

Bílá šatovka, Zoot 989 Kč. Úplet, Intimissimi, info o ceně v obchodě. Top, Intimissimi, info o ceně v obchodě. Kraťásky, F&F info o ceně v obchodě.

Foto: Archiv firem

Krajkový křivák, žlutý top i romantické šaty, vše Marks&Spencer, info o ceně v obchodě.

Pravidlo druhé: Vykročte z řady

Místo tradičních fádních barev jako jsou nude, černá a bílá, oživte skříň barvami výraznými. Zkuste svítivě růžové prádlo nebo top, oranžové kratší tričko, lososové balerínky nebo výrazné svítivé neonové žluté šaty. Zajímavě také vypadá barevná krajka na bílém podkladu.

Foto: Archiv firem

Vyzkoušejte i výrazné krajkové šaty, obojí Asos.

Foto: Archiv firem

Ozdobný náramek z italské krajky, Cruciani C. Šatovka s krajkovými rukávy, Zoot 899 Kč. Červené šaty s krajkovaným dekoltem, Tamsin 1125 Kč. Elegantní černé šaty s kontrastním živůtkem Tamsin 1950 Kč.

Pravidlo třetí: Okuste trochu erotiky

Bezešvé spodní prádlo je pohodlné a můžeme ho nosit prakticky pod všechny typy oblečení. Zkuste ale někdy zabrousit i do oddělení luxusnějšího a na první pohled možná trochu erotičtějšího prádla, které se chlubí honosnou krajkou. Nemusí jít o kousky, které by stály několik tisíc, svůj šatník oživte klidně spodním prádlem z běžné konfekce. Potěšení nebude zcela určitě jen na vaší straně.

Foto: Archiv firem

Růžový set, podprsenka 599 Kč, tanga 199 Kč H&M. Podprsenka a kalhotky, obojí F&F, info o ceně v obchodě. Sporní prádlo v tělové barvě, Intimissimi, info o ceně v obchodě.

Foto: Archiv firem

Triko bez rukávů i krátký top, obojí Topshop, info o ceně v obchodě. Modré šaty, Asos.

 Pravidlo čtvrté: Sázka na jistotu

Přes den noste raději světlejší krajku. Každopádně večer je černá velmi žádoucí a vypadá daleko lépe než přes den. A hodí se nejen na společenské akce, ale i na koktejlové večery. Líčení k takovým šatům volte velmi jemné, rudé nehty vyměňte za béžové, tváře poprašte meruňkovým zdravíčkem s jemnou třpytkou. Nosit eleganci je doopravdy jednoduché.

Foto: Archiv firem

Bolero Takko 799 Kč. Pouzdrová sukně, F&F, info o ceně v obchodě. Šaty s imitací kůže, New Yorker 649 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám