Hlavní obsah

Skrytá moc každodenních rituálů

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvyky v podobě rituálů nám poskytují oázu klidu a jistoty v našich stále hektičtějších životech. Ranní káva, cesta do práce, oběd s kolegyní, odpolední procházka, napínavá detektivka před spaním pomáhají ulevit od stresu a dávají našim každodenním životům řád.

Foto: www.eucerin.cz

Rituály nám pomáhají vytvořit si pravidelný rytmus, z nějž můžeme čerpat stabilitu.

Článek

Jak může vypadat den plný rituálů

7:00 - Budíček a následně ranní sprcha - střídavá horká a studená je dokonalý způsob, jak se po ránu nabít energií. Začněte nejdříve proudem vlažné vody, směrem vzhůru od chodidel, přes celé nohy a trup. Střídání mezi teplou a studenou vodou zopakujte třikrát, na závěr vždy zvolte studenou. Tato střídavá sprcha rozproudí krevní oběh, zlepší pružnost pokožky a skvěle nastartuje váš den.

7:15 – Čas na péči o pleť - pro její sjednocený tón a zdravý vzhled. Ranní čištění je pro krásnou pleť zcela nezbytné. Je to jediný způsob, jak ji zbavíte odumřelých kožních buněk, kožního mazu a zbývajících stop po nočních krémech tak, aby byla připravena účinně vstřebat jakékoliv přípravky pleťové péče.

Poté naneste svůj denní krém, a to nejlépe s UV filtrem. Nerovnoměrně zabarvenou pleť s tzv. pigmentovými skvrnami, které „kazí“ její vzhled, doporučujeme ošetřit speciálními pleťovými přípravky určenými na tento problém. Nezapomeňte však, že spolehlivého zlepšení lze dosáhnout pouze jejich pravidelným používáním.

Foto: Eucerin

Depigmentační denní krém účinně zmírňuje projevy hyperpigmentace (např. pihy, melazma, stařecké skvrny). Optimálně pleť vyživuje, pomáhá zabraňovat genetickému poškození způsobenému UV zářením a stimuluje nápravu škod, které pleť již utrpěla.

7:30 – Pro dosažení optimálního výkonu po celý den je důležitá zdravá a vyvážená snídaně. Doplní chybějící energii a poskytne metabolickému systému vitamíny a živiny. Také káva je skvělým životabudičem a je mnohem prospěšnější než její pověst napovídá. Bylo dokázáno, že v maximálním množství čtyř šálků denně působí proti fyzické i psychické únavě a stimuluje krevní oběh ve všech orgánech našeho těla.

11:00 – Dejte si pauzu - dojdou-li vám myšlenky, je tím nejlepším řešením dopřát si přestávku a věnovat se nějakým praktickým činnostem, jako například zalít květiny nebo si krátce zacvičit protahovací cviky. Tak se mysl vyčistí. Notoricky známé úkony fungují jako rozpouštěč mentálních bloků – když se do nich pustíte, mysl přepne na autopilota a myšlenky mohou opět volně proudit.

12:30 – Na čerstvém poledním vzduchu se organismus uvolní a získá ztracenou energii. Každý sluneční paprsek, působí jako posilovač dobré nálady. Krátká procházka na čerstvém vzduchu pomůže překonat polední pokles energie. Pokud je počasí nevlídné a venku je šedivo a deštivo, poslouží stejně i otevřené okno, kterým do kanceláře pronikne svěží venkovní vzduch.

Jednoduše se postavte před okno a zhluboka dýchejte, aby vzduch naplnil plíce.

Rituály po práci

Foto: Nivea

Rituály po práci

18:00 – Po dlouhém pracovním dni můžete doplnit své chybějící zásoby energie tak, že se budete věnovat něčemu zcela odlišnému. Lidé, kteří pracují především fyzicky, by měli ve volném čase po práci a na dovolené odpočívat. Ti, kteří sedí u počítače, potřebují ve svém volnu naopak hodně pohybu. Ať už si po práci obléknete tepláky a vyrazíte běhat, nebo si dáte v klidu čaj, zacvičíte si jógu či se budete dívat z okna, je důležité, abyste si při volnočasových aktivitách vyčistili mysl.

22:00 – Večerní rituály jsou důležité, protože připravují tělo na klidovou fázi spánku a zajišťují, aby byl spánek nerušený.

Během spánku také odpočívá a čistí se pleť. Její regenerační a obnovující procesy fungují na plné obrátky, díky čemuž může účinně vstřebávat veškeré pleťové přípravky, které zmírňují důsledky denní zátěže.

Před spaním je důležité vždy odstranit make-up a vyčistit pleť tak, abyste ji zbavili veškerých stop po nečistotách. Ti, kteří trpí některými specifickými kožními problémy, by měli dbát na pravidelné používání vhodných nočních pečujících přípravků, které pomáhají dosáhnout viditelného zlepšení.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak na záludné pigmentové skvrny

Slunce má blahodárný vliv na naši náladu a zdraví obecně. Zároveň je pro nás ale velmi nebezpečné, jelikož může pokožku spálit a ohrozit rakovinou kůže....

Tajemství oblíbenosti BB krémů

Potřebujete svou pleť hydratovat, rozjasnit, zakrýt drobné nedokonalosti, chránit před UV paprsky a zároveň sjednotit barvu pleti? Pak zapomeňte na množství...

Výběr článků

Načítám