Hlavní obsah

Scarlett Johanssonová: Své tělo ukazuji nerada, ale při hraní tomu neujdu

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Hollywoodu se drží na výsluní už od dětských let, ale stěžovala si na to, že zveličováním jejích ženských křivek média degradují její herectví. Teď se k tomu Scarlett Johanssonová postavila čelem a své přednosti dává sama na odiv.

Foto: Profimedia.cz

Scarlett Johanssonová v groteskní komedii Don Jon.

Článek

Na filmovém festivalu v Benátkách, kde představila svůj poslední sci-fi thriller Under the Skin (Pod kůží) i svého nového snoubence, francouzského novináře Romaina Dauriaka, už sklízela všeobecný obdiv v úžasných šatech s velkým dekoltem. V novém filmu hraje nebezpečnou, krásnou mimozemšťanku, sexy opepřená je i role v jejím dalším filmu Don Jon, kde opět představuje svůdnou mladou ženu.

Foto: Profimedia.cz

Scarlett Johanssonová se svým přítelem Romainem Dauriem v Benátkách.

„A jsme u toho. Zlobím se zbytečně, režiséři mě prostě do takových rolí obsazují. Můžu se stokrát snažit, abych dostávala role, jako byla ošetřovatelka zvířat v rodinném snímku Koupili jsme zoo, stejně pak skončím u té, která je sexy. Musím si už konečně zvyknout, že v šoubyznysu nemůžete brát nic osobně. Věřím, že za pár let tomu bude jinak. To, co točím, jsou ale dobré filmy a já pracovat chci. Hraní je můj život,“ svěřuje se Scarlett, která celý svůj dosavadní život bez nadsázky vyplnila prací.

Natočila více než třicet filmů. Poprvé se na velkém plátně objevila v devíti letech v komedii Všude dobře, doma nejlíp (1994) s Elijahem Woodem, rok nato si zahrála dceru Seana Conneryho v mysteriózním thrilleru Vražedné alibi a ve třinácti letech se stala známou díky roli Grace v romantickém Redfordově dramatu Zaříkávač koní.

Foto: Palace Pictures

V historickém výpravném velkofilmu Králova přízeň si s Natalií Portmanovou zahrály sestry Boleynovy.

„Herectvím jsem byla vždycky posedlá. Jako dítě jsem chtěla hrát v muzikálech, chodila jsem na zpěv i na hodiny stepu. Moje dětství bylo naplněno věcmi, které jsem milovala, i těmi úplně obyčejnými. Žila jsem v New Yorku, vyrůstala ve spořádané rodině a chodila do normální školy. Jsem dítě umělecké čtvrti Greenwich Village, New York mě zasvětil do umění a do kultury vůbec, proto ho tolik miluji,“ svěřuje se.

Byla to právě láska k umění, která ji svedla dohromady s Romainem, původně editorem francouzského magazínu Clark, dnes už manažerem kreativní PR agentury.

„Je to naše největší pouto, oba potřebujeme k životu inspirace, jež dává umění, hudba či film,“ nechala se slyšet Scarlett, která nezapře, že je dítě z umělecké rodiny. Její dědeček byl dánský spisovatel Ejner Johansson, otec Karsten je architekt a matka, americká židovka Melanie, vystudovala herectví. S jednatřicetiletým Francouzem ji seznámil jejich společný přítel, umělecký tatér Fuzi. Právě od něho má Scarlett pod pravou paží nově vytetovanou koňskou podkovu pro štěstí. A zdá se, že to funguje.

S Romainem se znají ani ne rok, a tak bylo jejich zasnoubení pro všechny nečekaným překvapením. Podle blízkých si Scarlett Romaina zamilovala i proto, že je stejně jako ona uzavřený a střeží si soukromí.

„Nechlubí se tím, čeho dosáhl, nepotřebuje to hlásat do světa. Než jsme oznámili naše zasnoubení, téměř nikdo o něm nevěděl. On ale žádnou publicitu nepotřebuje,“ prozrazuje veleúspěšná rodačka z New Yorku.

Netouží po ní ani Scarlett, která se jí však v postavení hollywoodské hvězdy těžko ubrání. Každý její předchozí vztah byl médii rozebírán ze všech stran. Novináři si smlsli hlavně na jejím rozvodu v roce 2011 s populárním kanadským hercem Ryanem Reynoldsem a ostře sledovaná byla i následná pětiměsíční romance s oscarovým, o čtrnáct let starším Seanem Pennem.

Foto: Falcon

V akční sci-fi Avengers se nám opět v roli černé vdovy představí už 3. května.

„Paparazzi mi nedají chvíli pokoj. Fotografují mě na každém kroku, i když si třeba jdu jen koupit pizzu. Je to ujeté a nepříjemné. Není ale jiné řešení než se nikde zbytečně nevystavovat a prostě si na to zvyknout. S Romainem to jistě zvládneme,“ dušuje se.

S ženskou postavou a s vrozeným sexappealem připomíná Scarlett klasické hollywoodské krásky. I když je plnější a měří jen 163 centimetrů, je favoritkou světových návrhářů, a to nejen Italů, jako jsou Prada či Dolce, ale i amerického Calvina Kleina.

I pro ni je móda osvěžením. „Díky tomu, že jsem vyrůstala v newyorské umělecké čtvrti, jsem si vypěstovala decentní, elegantní styl, typický pro městské ženy, a nepopírám, že jsem parádnice. Zkusím na sobě cokoli a baví mě to. Ráda se oblékám, ale své tělo ukazuji nerada. Ovšem při hraní, jak už dnes vím, tomu prostě neujdu,“ konstatuje.

Scarlett je logicky i miláčkem režisérů a kolegů. A zdaleka ne jen pro svou image. Woody Allen (78), který ji režíroval v krimi Match Point – Hra osudu a v romantickém snímku Vicky, Cristina, Barcelona, říká: „Je okouzlující, velice inteligentní a zábavná. Celé natáčení prozáří. Je prostě ohromná a talentovaná. Navíc umí zpívat a je i pohybově výborná. Pro mě bude vždycky typem číslo jedna.“

Foto: Boneau/Bryan-Brown, ČTK/AP

Scarlett Johanssonová na jevišti

To samé v bleděmodrém dodává i J. Gordon-Lewitt (32), režisér a kolega ze snímku Don Jon: „Scarlett je jedním slovem úžasná. Její sexappeal není zdaleka jen v tom, jak vypadá. Má prostě ve srovnání s jinými krásnými herečkami něco extra navíc. Řekl bych, že je jako dva v jednom.“

A jaká je nejnovější zpráva o Scarlett? Sousedé Romaina, který má byt u Seiny v luxusní čtvrti St. Germain, prozradili, že v Paříži spolu tráví momentálně většinu času a říkají: „Je jasné, že si Scarlett Paříž zamilovala a bere ji už jako nový domov. Užívá si to tady a často se s námi baví. Její francouzština není ještě moc dobrá, ale to se brzy spraví. Už teď žijí jako Pařížané a jistě tu budou šťastní.“

Teď si navíc začala zamilovaná dvojice prohlížet i všechny místní kostely, takže to vypadá, že snová svatba Scarlett je na spadnutí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám