Hlavní obsah

Safari styl - na výlet a za dobrodružstvím

Právo, Jana Tomsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi trvalky, které z módy nikdy úplně nevycházejí, ale naopak se čas od času probudí k čilému životu, patří styl safari. Kromě jiného má podobnou vlastnost jako džíny – přidává svému nositeli na svěžím vzhledu a ubírá mu roky.

Foto: Archív, Novinky

Safari styl upřednostňuje velmi kvalitní materiály.

Článek

Na výběr je tradiční komplet kalhotový nebo se sukní, ale třeba také jen dlouhá košile či módní tunika. Důležité je, aby měl model výrazné nakládané kapsy, shrnovací rukávy se zajišťovacím páskem a popřípadě také nárameníky.

:.Barvy převažují přírodní, ale prim hrají i bílá, růžová či lila ...foto: Novinky/Archív

Barvy nemusí být omezeny jen na klasické přírodní odstíny, i když právě ty jsou nejslušivější a dobře kombinovatelné. Pokud někdo dává přednost černé, proč ne. Ani bílá nebo příjemně růžová není k zahození.

:.Propínací šaty ze směsi lnu a bavlny, která se příjemně nosí a dobře udržujefoto: Novinky/Bonprix

Protože styl safari byl původně určen do přírody, vyžaduje rovněž doplňky z odpovídajících materiálů. Ze střevíců jsou to především kvalitní sportovní sandály, ale rovněž nezdobená obuv rustikálního charakteru, například z hrubého textilu, nebo dřeváky, s nimiž nejlépe ladí praktické kabely s kapsami. Pásky by měly být kožené, popřípadě provázkové a pletené, bižuterie rovněž kožená a dřevěná. Na škodu nebude ani plátěný klobouček, chránící před sluncem.

:.Klasické sáčko s mnoha kapsami a ohrnutými rukávy nikdy nezklame.foto: Novinky/Neckermann

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám