Hlavní obsah

Rozluštěte rébus jménem semi-formal

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chystáte se na zahradní slavnost, večírek nebo třeba svatbu? Pak by vám pojem semi-formal neměl být cizí. Jde totiž o dress code, který se pohybuje někde mezi velkou večerní a denními šaty. Co si pod tím představit a ještě lépe, co si obléknout?

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Pietro Filipi

Článek

U akcí slavnostního charakteru velmi záleží na tom, v kolik hodin se konají. Pokud začínají kolem poledne a trvají do šesté hodiny odpolední, pak by pánové měli vsadit na světlý oblek a dámy na elegantní kostýmek nebo například na módní overal.

Foto: archiv firem

Sako, Marks&Spencer, 1799 Kč. Kalhoty, Marks&Spencer, 1299 Kč. Sandálky, Zara, 1599 Kč. Sako, Esprit, 3399 Kč. Šaty, Karen Millen, orientační cena 11 tisíc. Kabelka, Furla, 6700 Kč. Lodičky, Ginno Rossi, 2903 Kč.

Co se týče doplňků, botám, alespoň na nízkém podpatku, a malé kabelce se nevyhnete.

V případě, že se akce koná až v podvečerních či večerních hodinách, pak by pánové měli dorazit v tmavých oblecích. Hodí se motýlek nebo kravata a pro oživení můžete přidat také vestičku, kšandy nebo třeba klobouk.

Foto: archiv firem

Top, Lindex, 799 Kč. Náhrdelník, Alove, 48 280 Kč. Šaty, Marks & Spencer, 3399 Kč. Šortky, Pietro Filipi, 2990 Kč. Sandálky, Marks & Spencer, 699 Kč. Hodinky, Omega (prodává Klenotnictví Dušák), orientační cena přes 100 tisíc Kč

Dámy by měly sáhnout po elegantních šatech po kolena nebo delších, bez výrazných vzorů a barev. Co se týče obutí, přípustné jsou pouze klasické uzavřené lodičky na podpatku. Drobné psaníčko a ladící šperky jsou třešničkou na dortu.

Foto: archiv firem

Žluté šaty, Pietro Filipi, 5490 Kč. Žluté sandálky, Zara, 1299 Kč. Žlutý overal, F&F, 599 Kč. Červené lodičky, H&M, 899 Kč. Červené šaty, Karen Millen, orientační cena 11 tisíc. Páskové sandálky, H&M, 1299 Kč.

Může se vám hodit Zboží.cz:

Reklama

Související články

Ozdobte svůj účes trendy doplňky do vlasů

Chcete být trendy, ale máte omezený rozpočet? Pak vsaďte na nejrůznější nápadité doplňky do vlasů, které kralují letošní sezoně. Vyberte si mezi maxi sponkami,...

Výběr článků

Načítám