Hlavní obsah

Řasy dodají vašim očím výraz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I rafinovaný make-up ztrácí na kráse a dokonalosti bez nalíčených řas. A protože příroda je jak známo k ženám, co se týče řas, spíše skoupá, je zapotřebí jim trochu pomoci.

Článek

Když pomineme umělé řasy, které jsou dnes již velmi kvalitní, ale málokdy je nosíme denně, zbývá nám tuš na řasy, neboli maskara. Vrstvy barvy obalí jednotlivé řasy a tak je nejen natónují, ale dodají jim i na objemu a opticky je prodlouží. K líčení můžeme použít různé typy řasenek, základní jsou smyvatelné a nesmyvatelné, pro ty z nás, které mají citlivé oči, už v obchodech existuje dostatečný výběr takzvaných soft řasenek.

Smývatelná klasika

Její velkou nevýhodu - snadné rozmazání - můžeme částečně snížit tím, že po nanesení základního make-upu poprášíme řasy jemně pudrem. Maskara na nich pak snadněji ulpí a navíc je pudrem také fixována, takže se tak snadno nerozmaže. Tento typ řasenky se hodí především na denní líčení a lze ji snadno odstranit pleťovým mlékem.

Voděodolná řasenka

Řasenka, která ochrání oči před rozmazáním ve vodě, při dešti či pláči. Protože jsou do ní přidávány pryskyřice odolné vodě, je nutno ji odličovat přípravky s obsahem tuku nebo přímo kosmetickým olejem. Tato řasenka díky své nerozpustnosti nesvědčí citlivým očím a může je mírně podráždit.

Dlouhé, svůdné řasy

Velmi oblíbené jsou také tzv. prodlužovací řasenky. Obsahují mikrovlákénka, která dodávají řasám na objemu a délce. Samozřejmě záleží na jednotlivé značce, přesto jejich velkou nevýhodou je to, že se po čase začnou drolit. Neměly by je používat ženy, které nosí kontaktní čočky, protože jemná vlákenka by se mohla dostat pod ně. 

Tip: Pokud chcete prodloužit své řasy namalujte nejprve řasy tmavou nebo černou řasenkou po celé délce, a poté konečky řas obarvěte světlým např. modrým, zeleným či zlatým odstínem ...

Foto: Novinky - 1. Řasenka L´Oreal Double Extension - Posilující a prodlužující řasenka s Ceramidem R,  377 Kč. 2. Řasenka Glamour Nina Ricci - pro dlouhé, husté řasy jako u filmových hvězd, doplněné ochrannými účinky vitamínu B5, 377 Kč. 3. Prodlužující řasenky Flextencils Lancome - opticky prodlouží řasy až o 30 %, 790 Kč. 4. Prodlužující řasenka Talons Aiguilles Bourjois - pro natočené a zvýraznění řas jedné po druhé, 315 Kč. 5. Prodlužující řasenka Perfect Wear Avon - 100 % voděodolná, řasy natočí, prodlouží a vydrží až 16 hodin, 152 Kč. 6. Řasenka Lash Lift Waterproof od Max Factor - nádherné, doširoka otevřené a zářící oči, které odolají vodě, 329 Kč.  

Husté, objemné řasy

V poslední době jsou čím dál víc oblíbené tzv. objemové řasenky, které dokáží oči mnohem více zvýraznit, než jiné řasenky.

Foto: Novinky - 1. Objemová řasenka 500 % Oriflame - zvětší objem až o 500 %, 199 kč. 2. Tvarující řasenka Daring Curves Avon - díky patentovanému kartáčku řasy natočí a dodá jim objem, 143 Kč. 3. Volume Shocking od L'Oréal Paris - řasenka se šestnácti patenty pro 12 x větší objem řas, 359 Kč. 4. Masterpiece Mascara od Max Factor - díky revolučnímu kartáčku iFX řasenka zvětší objem, oddělí a dokonale nalíčí oči, 335 Kč. 5. Zhušťující řasenka Pierre Cardin - pro přirozeně husté, natočené a oddělené řasy, 359 Kč. 6. Zesilující řasenka Hypnose Lancome - 6 x zvětší objem vašich řas, které díky vitamínu B5 nikdy neslepí, 790 Kč.

Pernamentní líčení

Pokud se chystáte na dovolenou a chcete mít stále krásně zvýrazněné oči, pak lze jen doporučit nabervení řas u odborníků. Řasy poté vydrží nabarvené asi tak měsíc.

Reklama

Související témata:

Související články

Svěží image změní i pohled na svět

Touha něco na sobě změnit se objevuje poměrně často. Většinou je ale spojena jenom s nějakou menší úlitbou, třeba novými střevíčky nebo přistřiženými vlasy....

Oči - zrcadlo zdraví i krásy

Říká se, že v očích se odráží všechno, co cítíme: radost, bolest, lhostejnost, láska i nenávist. Oči jsou však nejen zrcadlem duše, ale také zdraví. Když...

Výběr článků

Načítám