Hlavní obsah

Prošívané bundy: Praktické, slušivé a trendy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hledáte ideálního společníka do pošmourného počasí? Vsaďte na prošívanou bundu nebo kabát, se kterými se letos přímo roztrhl pytel. Tuto britskou klasiku si zamilujete hned z několika dobrých důvodů.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, H&M

Článek

Prošívané bundy i kabáty oplývají skvělými hřejivými vlastnostmi, zároveň jsou lehké a hodí se na každodenní nošení. Při správném vrstvení se je navíc nemusíte bát obléci ani v zimě. Stačí si pod bundu obléci opravdu huňatý svetr.

Prošívané bundy zažily svůj první velký boom v roce 2009. Přezdívalo se jim „onion jackets” díky vzoru připomínajícímu cibule a byly k vidění snad na všech přehlídkových molech. Nejvíce je ale proslavily britské značky Barbour a Burberry. Není divu, počasí na ostrovech je nevyzpytatelné a lehká prošívaná bunda je proto ideálním společníkem.

Foto: archiv firem

Zleva: C&A, 1798 Kč. C&A, 1798 Kč. Prošívaná bunda, F&F, 799 Kč. H&M, 499 Kč. C&A, orientační cena 1500 Kč

Podzimní móda podle vévodkyně Kate

Styl
Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, C&A

Jakou si vybrat?

Vybírat můžete mezi mnoha barevnými odstíny i střihy. Univerzální variantou jsou oversized modely v černé či khaki barvě, pod které se pohodlně vejdou i zmíněné svetry z hrubšího úpletu. Milovnice elegance zase ocení vypasovaný kousek s páskem ve světlé barvě.

Do nepříznivého počasí jsou pak praktické zejména prodloužené modely s kapucí.

Foto: archiv firem

Zleva: Marks & Spencer, 2999 Kč. Khaki kabát, Zoot, 2199 Kč. F&F, 999 Kč. H&M, 999 Kč. H&M, 999 Kč

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Lindex

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám