Hlavní obsah

Při prodlužování řas hrozí nepříjemné alergie

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá žena touží mít husté, dlouhé řasy, které zvýrazní oči a dodají na atraktivitě. Zatímco některé se spokojí s každodenní péčí v podobě kvalitní řasenky, další volí umělé řasy a jiné propadly kouzlu prodlužování řas, jež je ze všeho nejpraktičtější, jelikož žena vypadá upraveně 24 hodin denně, a to hned několik týdnů. Bohužel ne každá žena si uvědomuje, že i s tímto kosmetickým zákrokem je spojeno několik rizik.

Foto: Profimedia.cz

Prodlužování řas samo o sobě není nebezpečné, problém nastává v okamžiku, když kosmetička použije nekvalitní materiály.

Článek

Ve většině případů se jedná o alergie na umělé řasy, a to především na použitá lepidla.

"Průběh alergie je různý. U některých žen začíná svěděním očí ihned po prodloužení řas a po několika dnech zmizí. Při doplňování řas se alergie opět objeví, ale v již rozsáhlejší podobě - obvykle opuchá víčko, které navíc způsobuje, že se řasy stáčí, vše vypadá nevzhledně a navíc začnou předčasně vypadávat i přírodní řasy. Taková reakce se může projevit během několika minut, ale výjimečné není, že i po několika hodinách od prodloužení řas. Reakce přitom může přetrvávat i několik dní," vysvětluje Iveta Pecháčková z Dermitage.

Léčba alergie je potom velmi složitá a zdlouhavá, jelikož se na oči ani víčka nesmí použít masti s účinnými kortikoidy. Opuchlé oči se léčí prakticky jen studenými obklady nebo moderními imunomakulárními mastmi.

Prodlužování řas jen s kvalitními prostředky

Ženy by si měly uvědomit, že oko je známou vstupní branou do organismu a čím blíže tedy k oku používají agresivní prostředky, tím snáze si způsobí problémy. Prodlužování řas samo o sobě není nebezpečné, problém nastává v okamžiku, když kosmetička použije nekvalitní materiály a agresivní lepidla vyráběná v Asii, která mají velmi podobné složení těm, které se používají na nehty a u kterých je potvrzena agresivita výparu přímo u oka.

Pokud se alergie prokáže lékařským vyšetřením, je jediná možnost, vyvarovat se styku s takovým alergenem a řasy jsou navždy zakázané.

V současnosti je pouze jedno lepidlo na světě, které je vyráběno po velmi pečlivém výzkumu. Bylo vyvinuto lékaři, vědci a lash stylisty pouze pro aplikaci řas. Je vyráběno firmou, která se zaměřuje na adheziva (lepidla) pro kardio a neurochirurgii a splňuje velmi přísné mezinárodní normy na jejich výrobu. Toto adhezivum nepoužívá ethyl acrylát - složku, která je za takové alergie zodpovědná a kterou obsahují všechna ostatní lepidla na trhu, dovážená odkudkoliv, ale vyráběná v Asii.

Prodlužování řas výrazně ulehčuje každodenní líčení, nicméně je velmi důležité při něm používat pouze kvalitní materiály. Proto by se každá žena měla své kosmetičky nejprve zeptat, s jakými výrobky pracuje, případně si sama zkontrolovat, kde byly řasy i lepidla vyrobeny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám