Hlavní obsah

Pražský týden módy se přesouvá do komplexu karlínské Invalidovny

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší módní akce roku. I tak se přezdívá zářijovému Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku, který se letos uskuteční ve dnech od 30. srpna do 6. září 2019, poprvé v prostorách zrekonstruované karlínské Invalidovny. Akce bude hostit historicky největší počet designérů, včetně studentů tří českých vysokých škol oděvního designu a studentů prestižní japonské univerzity. Svou tvorbu poprvé v rámci týdne módy představí i renovovaná návrhářka a pedagožka Liběna Rochová.

Foto: archiv MBPFW

Přehlídka značka La Formela

Článek

Tuzemský svátek módy, který se koná dvakrát do roka pod hlavičkou německé automobilky Mercedes-Benz, se pomalu, ale jistě blíží. Každá edice je specifická, a to jak volbou návrhářů, doprovodného programu, tak i výběrem unikátních lokací.

„Místo je pro nás důležitou součástí celé dramaturgie. Chceme návrhářům i divákům pokaždé nabídnout jedinečnou atmosféru. Po březnovém industriálním prostoru v OD Kotva se přehlídky přesouvají do historického prostoru,“ vysvětluje ředitel MBPFW Lukáš Loskot.

Foto: Archiv firmy

Předchozí edice MBPFW se konala v koloseu Štvanice.

„Mercedes-Benz Prague Fashion Week je pro Prahu důležitým projektem, jsme rádi, že jsme jeho dlouholetým podporovatelem. Módní přehlídky historickému objektu Invalidovny dají zcela nový kontext a budou zajímavým využitím prostoru, který byl dlouhodobě pro veřejnost uzavřen,“ říká radní pro kulturu Hana Třeštíková.

Invalidovna je barokní budova, která byla postavena v letech 1731-1737 jako útulek pro válečné vysloužilce, aby neskončili ve starobincích nebo o žebrotě. V současné době je Invalidovna ve špatném technickém stavu. V roce 2018 získal budovu Národní památkový ústav, jehož záměrem je, aby budova brzy ožila a stala se místem setkávání místních i přespolních. V letošní letní sezoně je otevřeno západní křídlo budovy, kde probíhají hudební, divadelní a taneční představení.
Foto: Profimedia.cz

Karlínská Invalidovna

Největší přehlídka české módy

Odborná komise složená ze zástupců módních a lifestylových magazínů potvrdila historicky nejvyšší počet designérů, kteří představí své vize módy na sezonu jaro/léto 2020.

Karlínský Fashion Temple bude kromě dvou největších domácích oděvních značek Blažek a Pietro Filipi hostit také studenty tří českých vysokých škol oděvního designu.

Tradičně se můžeme těšit na studenty Ateliéru designu oděvu a obuvi pražské Vysoké školy uměleckoprůmyslové a zlínského Ateliéru design oděvu Univerzity Tomáše Bati; nově pak na ateliér oděvního designu Technické univerzity v Liberci.

Foto: Profimedia.cz

Návrhářka Liběna Rochová

Mezinárodní studentskou konfrontaci zastoupí studenti z prestižní japonské Bunka Fashion Graduate University. Zcela poprvé v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku svou tvorbu představí také oděvní designérka a profesorka pražské UMPRUM Liběna Rochová.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám