Hlavní obsah

Povislá prsa lze řešit již bez operace, trvale je prý pozvedne botox

Londýn

Povislá a vrásčitá ňadra už nemusí být takový problém jako dříve. Kliniky plastické chirurgie v Evropě totiž začaly praktikovat novou metodu injekční léčby povislých prsou, která má okamžitý výsledek, žádné vedlejší účinky a není při ní třeba žádný čas na zotavení.

Foto: Profimedia.cz

Injekce botoxu do určitých míst kolem prsou vyhladí a zpevní kůži.

Článek

Procedura třeba v Londýně v největší soukromé nemocnici na Harley Street stojí v přepočtu zhruba dvacet tisíc korun. Do prsou se přitom vstřikuje dobře známý svaly paralyzující lék botox.

Zatímco v Evropě se botulotoxin používal jen k umrtvení mimických svalů a vyhlazení vrásek obličeje, v Thajsku už používali stejnou látku k pozvednutí prsou. Odtud se metoda rozšířila do světa a získává si stále větší oblibu. V roce 2009 byla představena na Světové konferenci kosmetické a protistárnoucí medicíny v Monaku.

„Injekce botoxu do určitých míst kolem prsou vyhladí a zpevní kůži. Tvaruje to prsa, dává jim to objem a vyhlazuje vrásky způsobené slunečním zářením v dekoltu,“ tvrdí doktorka Cecilia Tregearová z Harley Street.

Před podáním injekcí se kůže umrtvuje anestetickým krémem.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč mají ženy stále větší poprsí

Minulý týden značka Bravissimo uvedla v Británii na trh podprsenku s označením L. Převedeno do obecné roviny podprsenka čtrnáctka. Ne, opravdu vás neklame...

Jak na ochablé poprsí

Ňadra patří mezi ženské přednosti, jež symbolizují mateřství, ale také sexuální přitažlivost. Přestože ženy nejčastěji řeší velikost svých ňader, z pohledu...

Výběr článků

Načítám