Hlavní obsah

Potřebuje vaše pleť okamžitou vzpruhu? Sáhněte po textilní masce

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednorázové textilní masky, někdy také nazývané sheet nebo plátýnkové, patří mezi kosmetické vychytávky, které ženám v mnoha ohledech zpříjemňují život. Nejen že skvěle fungují na pleť, ale také se snadno aplikují a nevyžadují žádné větší omezení.

Foto: Profimedia.cz

Pleťové masky poskytnou pokožce okamžitou intenzivní péči.

Článek

Textilní masky jsou vyrobené z jednoho kusu speciální látky - buď biologicky rozložitelného celulózového vlákna např. lyocellu či biocelulózy. Většina masek má přitom tvar obličeje, včetně otvorů na oči a dalších zářezů pro snadné přiložení.

Látka je napuštěna speciálním pečujícím sérem s vysokou koncentrací účinných látek, které se po přiložení na pleť rychle vstřebá, tudíž se i účinky dostaví velmi brzo. Tyto masky lze tak použít i jako SOS záchranu, například při cestování či při pobytu v klimatizovaných či vytopených místnostech.

Foto: archív firem

Čistící a detoxikační pleťové masky

Foto: Nivea 10minutová detoxikační textilní maska Urban skin - se zeleným čajem a černým uhlím snadno přilne k pleti, perfektně drží a pečuje, detoxikuje, zmatňuje a osvěžuje pleť, 80 Kč; Dermacol Acneclear pleťová maska pro problematickou pleť, akné, 39 Kč; Korika StarBeauty čisticí plátýnková maska s aktivním uhlím - spolehlivě čistí mastnou nebo podrážděnou pleť. Ihned po přiložení účinně absorbuje přebytečný kožní maz a zajišťuje pleti svěží a mladistvý vzhled, Notino 199 Kč; Garnier Černá textilní maska s extraktem z mořských řas, s černým uhlím - absorbuje nečistoty z pleti, stáhne rozšířené póry a zároveň důkladně hydratuje, Dr. Max 39 Kč

Na trhu je k dostání velké množství pleťových masek zaměřených na čištění, detoxikaci, hydrataci, výživu, rozzáření a sjednocení pleti či její vyhlazení. Existují ale i textilní masky určené přímo pro dekolt či oční okolí.

Foto: archív firem

Pečující pleťové masky

Foto zleva nahoře: Lancome Advanced Génifique Hydrogel Melting Mask - jen pár chvil po aplikaci dochází k viditelnému zjemnění a zpevnění pleti i k obnovení jejího mladistvého jasu, Fann 360 Kč; Biologique Recherche Masque PIGM 400 – rozjasňující maska sjednocuje odstín pleti, bojuje proti buněčnému stárnutí a pigmentaci, 4 ks, 2650 Kč; Medik 8 Ultimate Recovery Bio-Cellulose Zinc Mask - hloubkově zklidňující, vyživující a zjemňující maska, 6 ks, Medaprex 1600 Kč; Nivea 10minutová textilní maska Hyaluron cellular filler - s kyselinou hyaluronovou a kolagenovým boosterem, který vyplňuje vrásky, zvýrazňuje kontury obličeje a zpevňuje pleť. Jako bonus získáte navíc i sametově hebkou pleť, 120 Kč; Cremorlab White Bloom Triple Bright Floral Mask - rozjasňující maska s bílými květy, Fann 149 Kč; Shiseido Benefiance Pure Retinol Intensive Revitalizing Face Mask - intenzivní revitalizační maska pro mladistvý vzhled, viditelně osvěžuje a hydratuje pleť, zlepšuje její texturu, 4 ks, Notino 1398 Kč; Ahava Beauty Before Age vyhlazující plátýnková maska s liftingovým efektem - s komplexem patentovaných složek Osmoter a Metabiotics z Mrtvého moře pleť aktivně hydratuje, vyhlazuje její povrch, detoxikuje a pomáhá předcházet známkám stárnutí, Notino 110 Kč

I textilní masky mají při používání své zásady

Než si masku na pleť aplikujete, je zapotřebí pokožku nejprve odlíčit a řádně vyčistit. A to i tehdy, používáte-li čisticí masky, které jsou určeny pro hloubkové čištění pokožky.

Masku vyjměte z obalu, rozložte ji a přiložte na obličej, následně ji uhlaďte, aby na pleti seděla a nedělaly se pod ní vzduchové bubliny, dobře kopírovala tvar obličeje.

Foto: archív firem

Speciální textilní masky pro péči o dekolt a oční okolí

Foto: Korika SciBeauty plátýnková maska proti vráskám v dekoltu - díky zlepšené hydrataci a tvorbě kolagenu viditelně vyhlazuje pleť dekoltu. Zlepšuje se její pružnost, vrásky, linky, nepravidelná pigmentace a jiné projevy stárnutí, Notino 169 Kč; Vichy Liftactiv Collagen Specialist vyhlazující oční maska s kyselinou hyaluronovou - aplikuje se před spaním, během noci pak vyhlazuje jemné vrásky okolo očí, 2 ks, 559 Kč; Sensai Extra Intensive Revitalising Pads - Oční polštářky - intenzivní maska pod oči nebo kolem úst revitalizuje pokožku, hydratuje ji a dodává jí záři, Douglas 4490 Kč; Biologique Recherche Patch Defatigants – oční maska redukuje známky únavy, otoků a tmavých kruhů v očním okolí, 3 ks, 1760 Kč; Foreo Ufo Shimmer Freak - rozjasňující maska proti otokům a tmavým kruhům pod očima. Dobré používat s přístrojem Foreo Ufo, 6 ks, 549 Kč

Přestože mnohé masky na obličeji skutečně dobře drží a můžete být při nich i aktivní, raději se na chvilku zastavte a věnujte 5-15 minut jen sobě a své relaxaci. Výsledky pak budou o to patrnější.

Následně masku sundejte a vyhoďte ji. Přebytečné sérum ještě do pleti vmasírujte anebo odsajte přiložením papírového ubrousku. Séra lze také vmasírovat na krk a dekolt.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám