Hlavní obsah

Polévka z kukuřice, která umí navodit povznášející náladu

Novinky, Andrea Zunová

Polévka z kukuřice není na našich stolech právě obvyklou pochutinou. Známe polévky brokolicové, květákové, pórkové a mnohé další, ale kukuřičné zatím prim nehrají. A je to opravdu škoda. Proto jsme se tuto mezeru rozhodli vyplnit a nabízíme polévku z cukrové kukuřice. A opravdu stojí za to si ji uvařit.

Článek

Opět se jedná o polévku, kterou jako hlavní jídlo pro nás uvařil šéfkuchař O2 arény Tomáš Kněž a opět pracoval se surovinami, které si můžeme běžně pořídit. Pro pány by mohlo být lákadlem, že do polévky se dle chuti přidává také bourbon Four Roses. A pak odolejte!

Zde je tedy recept na polévku z cukrové kukuřice s Four Roses a kuřecí roládou.

Na polévku budeme potřebovat tyto suroviny:  80 g másla, 70 g kukuřičné mouky, 1,2 litru kuřecího vývaru a 220 g cukrového kukuřičného zrna. Podle chuti ještě přidáme bourbon Four Roses, sůl a bílý pepř.

Kuřecí roláda se bude skládat z jednoho celého kuřete, 80 ml smetany, 8 listů mladého listového špenátu a čerstvě mletého pepře a soli podle chuti.

Na ozdobu pak použijeme jemné nudličky z červené papriky (škrabkou si z červené papriky skrojíme slupku, kterou nakrájíme na jemné nudličky a dáme do drceného ledu s vodou – nudličky se krásně zkroutí).

A nyní už se můžeme vrhnout na vaření.

Polévka

Na másle si připravíme jíšku z hladké kukuřičné mouky, kterou zalijeme kuřecím vývarem, necháme provařit. Přidáme ½ požadovaného množství cukrové kukuřice, rozmixujeme a přecedíme. Polévku dochutíme solí a bílým pepřem. Druhou polovinu cukrové kukuřice prohřejeme s máslem a použijeme jí jako vložku do polévky.

Kuřecí roláda

Kuře vykostíme, překrojíme napůl a začistíme, osolíme a opepříme. Odkrojené části kuřecího masa ochutíme a rozmixujeme se smetanou. Do hotové fáše přidáme nakrájený listový špenát. Obě půlky vykostěného kuřete potřeme špenátovou fáší a uděláme z nich dvě totožné rolády, které zabalíme do obalu a upečeme.

Na dno hlubokého talíře dáme na másle prohřáté kukuřičné zrno, na něž vyskládáme plátky upečené kukuřičné rolády, nalijeme polévku a dozdobíme jemnými nudličkami červené papriky. Dobrou chuť!

Reklama

Související články

Bramboračka, která překvapí

Bramborová polévka se vaří snad ve všech rodinách. Česká bramboračka je pověstná polévka, většinou hustá, až v ní "stojí lžíce" a velmi chutná. Často se do ní...

Výběr článků

Načítám