Hlavní obsah

Osvojte si pravidla oblékání podle stylových Pařížanek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K snídani croissant, pak procházka kolem Seiny, návštěva muzea Louvre, to vše zakončené vynikající večeří s lahví bublinek z regionu Champagne. Je Paříž cílem vaší vysněné dovolené? Nalaďte se na její pověstnou atmosféru alespoň pomocí oblečení a staňte se stylovou Pařížankou, ať už jste kdekoliv.

Foto: archiv firmy , .

Čepice, Tchibo, 299 Kč

Článek

Paříž je hlavní město módy a její obyvatelky jsou královny oboru. Jejich styl je plný tzv. oxymóronů. Elegantní, ale zároveň neformální, jednoduchý, ale přesto promyšlený do posledního detailu. Zkuste ho napodobit i vy.

Do základního balíčku nepochybně patří pruhované tričko s lodičkovým výstřihem, bílá krajkovaná halenka, kožená sukně a dobře sedící cigaretové kalhoty nebo džíny.

Foto: archiv firem, .

Šátek, Tchibo, 129 Kč. Halenka, Tchibo, 499 Kč. Tričko, H&M, 349 Kč. Džíny světlé, Levi's, 2999 Kč. Zvonáče, Levi's, 2799 Kč. Boty, CCC, 1899 Kč

Foto: archiv firmy , .

Mikina, Tchibo, 499 Kč

Foto: archiv firem , .

Kapitánka, Tchibo, 299 Kč. Boty, CCC, 999 Kč. Kabát, Levi's, 4799 Kč. Top, Orsay, 549 Kč. Sukně, Orsay, 699 Kč. Náramek, Pilgrim (prodává Zalando), 840 Kč

Ostatně žádné upnuté modely od Pařížanek nečekejte, jejich šatníku vládnou ty, které siluetu sice podtrhnou, ale plně neodhalí.

Místo kvantity sázejí na kvalitu. Spíše než několik svetrů si proto pořídí jeden, zato ale kašmírový a svůj kvalitní kabát mění asi tak stejně často jako svůj vůz.

Aktuální trend: Kozačky pod kolena

Styl
Foto: archiv firem , .

Rolák, H&M, 249 Kč. Boty, CCC, 1899 Kč. Šaty, F&F, 399 Kč. Blůza, Sister Jane (prodává Zalando), 1780 Kč. Sukně, Marks & Spencer, 1199 Kč. Plizovaná sukně, Marks & Spencer, 1499 Kč

Foto: archiv firem , .

Bílá blůza, F&F, 499 Kč. Vesta, Moves (prodává Zalando), 1920 Kč. Kalhoty, Orsay, 849 Kč. Černá blůza, Orsay, 799 Kč. Kruhy, Pilgrim (prodává Zalando), 720 Kč. Boty, CCC, 699 Kč

Foto: archiv firmy , .

Halenka, Tchibo, 499 Kč

Chic doplňky

Důležitou roli v životě Pařížanek hrají doplňky. Moc dobře totiž vědí, že i když si na sebe obléknou obyčejné bílé tričko a džíny, stačí ty správné šperky a boty, aby se staly nepřehlédnutelnými.

Nejčastěji volí malé kabelky na řetízkovém řemínku. Stranou jdou výrazná loga a monogramy. Přednost mají naopak minimalistické, luxusní modely, jejichž značku poznají jen trénované oči.

Z šatníků hvězd: Stylové kabáty

Styl
Foto: archiv firem, .

Kozačky, H&M, 1799 Kč. Mokasíny, H&M, 1499 Kč. Lakovky, Deichmann, 1599 Kč. Hnědá kabelka, CCC, 699 Kč. Kabelka s třásněmi, CCC, 2199 Kč. Vínová kabelka, CCC, 2199 Kč

S botami rády experimentují. Oblíbené jsou například lakovky ve všech možných provedeních. A šperky? Ty kombinují s citem. Nejčastěji vrství drobné řetízky a náramky s příběhem, které jsou mnohdy rodinným dědictvím.

Foto: archiv firem , .

Černá kabelka, Deichmann, 499 Kč. Boty, Deichmann, 999 Kč. Náušnice, Aldo (prodává Zalando), 360 Kč. Béžová kabelka, H&M, 749 Kč. Spona, Sweet Deluxe (prodává Zalando), 420 Kč. Set náhrdelníků, Pieces (prodává Zalando), 360 Kč

Foto: archiv firmy , .

Kabelka, Deichmann, 499 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám