Hlavní obsah

OBRAZEM: Móda pro příští sezónu bude ve znamení žluté, zvlášť mimózové

– NEW YORK

Módní barvou příštího roku bude žluť, zvlášť ve svém sytém odstínu mimózy. Tvrdí to aspoň americká společnost Pantone, považovaná mnohými designéry a módními tvůrci za přední autoritu ve světě barev.

Článek

"Myslím, že je to nejskvělejší symbolická barva budoucnosti. Lidé si ji spojují s teplem, sluncem a radostí, tedy s věcmi, které právě teď hodně potřebujeme. Lidé vědí, že žlutá odlehčuje atmosféru," citovala agentura AP výkonnou ředitelku Pantone Color Institute Leatrice Eisemanovou.

:. Retro styl kabátku dodává střih i barva Foto: Quelle

:. Klasickým mokasínům dodá žlutá zcela jiný šmrnc. Foto: Humanic

:.Odvážné šaty i barva Foto: Quelle

Žlutá už prosvětlila jarní kolekce řady módních návrhářů, píše AP a jmenuje například salony Carolina Herrera, Michael Kors, Zac Posen a Badgley Mischka. Jsou to všechno americké společnosti. Zda jsou recept Pantone ochotny přijmout i velké evropské salony, není ze zprávy jasné.

AP ale citovala také Toma Mirabileho ze společnosti Lifetime Brands, podle něhož se už žlutá výrazně prosadila na bytových doplňcích, které vyrábějí firmy se sídlem v Paříži nebo Miláně.

:. V roce 2009 nebude platit, že žlutá je letní barva. Přesto na letních šatech krásně vynikne (Bonprix). Žluté košili sluší kontrastní černé doplňky (Neckermann) Foto: Bonprix a Neckermann

:. Pásek s výraznou sponou s kameny ve žluté barvě Foto: Mandarine

:.In budou i žluté doplňky. Foto: Mandarine

:.Náušnice ve žluté barvě Foto: Mandarine

:. Sytě žluté sandálky Baťafoto: Právo/Baťa

Reklama

Související témata:

Související články

Módní doplňky dodají i fádnímu outfitu šmrnc

Nápadné barevné doplňky budou kralovat módním trendům na nadcházející zimní sezónu. Tlumené barvy, mezi nimiž vedou šedá, černá, béžová, odstíny bílé, karamel,...

Výběr článků

Načítám