Hlavní obsah

OBRAZEM: Móda chystá černo-bílé léto

Právo, Dana Braunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

O tom, co bude trendy letošní léto, mají obchodníci jasno už skoro rok dopředu. Alespoň ti, kteří se jeli podívat do německého Düsseldorfu na největší světový veletrh módy Igedo, kde své kolekce předvedlo 1770 vystavovatelů z 51 zemí světa. Dobrá zpráva je, že svůj loňský letní šatník nemusíte darovat charitě, protože zase tak radikální změny módní tvůrci nenachystali.

Foto: Igedo Düsseldorf , Právo

Barevně se módní tvůrci drží zpátky, ve střihových detailech pustili fantazii uzdu.

Článek

foto:Igedo Düsseldorf

Změny v šatníku spíš obohacují nové akcenty a ještě širší škála trendů, které se víc než kdy jindy přizpůsobují postavě, věku a hlavně způsobu života.

foto: Igedo Düsseldorf

„In“ jsou úplně všechny délky sukní a kalhot. Zatímco u kalhot vítězí úzké nohavice, sukně se rozšiřují, řasí a zaoblují.

foto: Igedo Düsseldorf

A pokud se někomu v šatníku ještě někde krčí halenka s tzv. netopýřími rukávy z 80. let, klidně s ní ven.

Šortkám neodzvonilo, velké kabelky vítězí na celé čáře. foto: Igedo Düsseldorf

Celkově však vítězí ležérnost a pohodlí.

Pokud jde o barvy, dali pro letošek módní tvůrci trochu nohu z plynu a ostré sladké barvy připomínající výkladní skříň hračkářství pro holčičky nahradili jednak přírodními barvami, jednak nesmrtelnými černo-bílými variacemi. Což neznamená, že by na jejich pozadí občas nevykoukl nějaký ten ostře barevný akcent.

Novým trendem jsou rovněž velké vzory. Kupodivu i pro drobné postavy. foto:Igedo Düsseldorf

foto:Igedo Düsseldorf

Reklama

Související témata:

Související články

Kostým a oblek - novodobá pracovní uniforma

Uniformou máme na mysli oblečení, ve kterém mnozí z vás musí chodit do práce. Tzv. business styl má svá pravidla a vyznačuje se především decentními barvami,...

Výběr článků

Načítám