Hlavní obsah

Nový módní trend: Z džínových šortek se stávají kalhotky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Módu udávají trendy. Jejich zrod začíná v hlavách módních návrhářů. Pokud se pak během jedné sezony objeví podobný střih, barva nebo materiál na více přehlídkách, zrodí se trend, který se promítne i do nových kolekcí běžných řetězců. Je to i příběh denimových kalhotek?

Foto: archiv firmy

Šortky od značky Y/Project

Článek

Módní trendy jsou nevyzpytatelné. Některé se udrží jen krátce, jiné dlouho. Příkladem mohou být „ugly sneakers”, tedy robustní tenisky s dvojitou či trojitou podešví ve stylu 90. let. Ještě předloni se jednalo o trend, který si oblíbila jen hrstka módních nadšenců. Dnes je ale vlastní snad každý mladý člověk, který alespoň jedním očkem sleduje módu.

Podobný příběh provází i „denimové kalhotky“, které poprvé spatřily světlo světa v roce 2019. Uvedla je na trh francouzská značka Y/Project, za kterou stojí návrhář Glenn Martens, a vyvolala tak ve společnosti otázku, jak moc krátké mohou být denimové šortky, aby byly považovány stále za kraťasy.

Navzdory kontroverznímu vzhledu si šortky, které zákazníka přijdou na zhruba 6600 Kč, našly své obdivovatele a značka je zařadila do svého stálého portfolia.

Důvodem může být i dlouhodobý trend návratu 90. let, která se mimo jiné vyznačovala kalhotami se zvýšeným pasem a plavkami či kalhotkami s vysokým vykrojením nad boky.

Zaměřeno na trend: Výrazná ramena

Styl

Fúze těchto dvou střihů se promítla právě na džínových kalhotkách. Ty ale se spodním prádlem nemají nic společného. Mají totiž stejné parametry jako klasické džíny, včetně funkčních kapes a poutek určených k nošení pásku.

Nosí se společně s volnou košilí či oversized tričkem, a pokud si netroufáte je obléci jen tak, můžete je nosit společně s punčocháči.

Foto: Profimedia.cz

Aktuální kolekce značky Saint Laurent

Jakkoliv absurdní se vám střih těchto kraťasů může zdát, věřte, že se nejedná o trend, který zanikne stejně rychle, jako vznikl. Stejný střih se objevil už i v aktuálních kolekcích u jiných návrhářů.

Příkladem je světově proslulá značka Saint Laurent, která uvedla kolekci stejně vykrojených saténových šortek s krajkou.

V české kotlině pak s konceptem šortek podobajících se spodnímu prádlu již dlouhodobě pracuje například návrhář Michael Kovacik či Zoltán Tóth.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Zaměřeno na trend: Výrazná ramena

Jedním z největších trendů letošní sezony, jehož historie sahá až do dob renesance, jsou zvýrazněná ramena a nabírané rukávy všech možných velikostí. Zařaďte...

Košilové šaty: Jaké si vybrat a jak je nosit

Sháníte nové letní šaty? Pak se porozhlédněte mezi těmi košilovými, které sluší všem ženám bez ohledu na věk. Díky různým střihům a stylingovým trikům dokážou...

Mýty a fakta o kabelce královny Alžběty II.

Život příslušníků britské královské rodiny do velké míry určuje protokol a tradice. Místo trendů raději následují klasický styl, který se v průběhu let nemění....

Výběr článků

Načítám