Hlavní obsah

Nové trendy v líčení kopírují hvězdy francouzských filmů 70. let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kouřové oči, výrazné linky a svůdný ženský vzhled. Takové jsou podle předního českého vizážisty Zdeňka Fencla nejnovější trendy v líčení. Ideálem krásy se tak opět stávají hvězdy francouzských filmů ze 70. let, ve kterých zářila například herečka Catherine Deneuveová.

Foto: Profimedia.cz

Catherine Deneuve a její líčení z filmů 70. let jsou vzorem letošní sezóny.

Článek

Obecným trendem je prý přirozenost, žhavé novinky jsou ale odvážnější. "Celkově se zůstává u hodně nahého looku. Pro ženy, které chtějí být trošku výraznější, frčí kouřové oči a celkově je návrat k ženským atributům. Jde o to, aby žena vypadala, jako když vyskočí z francouzského filmu 70. let," řekl Fencl.

Ať už je trend jakýkoliv, některé známé krásky dávají přednost osobitému stylu. "Nejsem moc zastáncem trendů v líčení. Žena by se měla dívat především na svůj typ, snažit se nepřeličovat a líčit se přirozeně. Samozřejmě, že když přijde nějaká novinka, tak to vyzkouším, protože mi to nedá, ale většinou se vždycky vrátím ke svému stylu líčení," řekla moderátorka Klára Doležalová.

Stačí zvýraznit, nikoliv přemalovat

Právě zmíněné přeličování je podle Fencla častým problémem. "Ženy by se měly upravovat tak, aby zanechaly to, co je na nich hezké, a jenom se rozzářily. České ženy mají tendenci se příliš přetvářet, než aby zůstaly krásné takové, jaké jsou, a jen se trochu přibarvily," myslí si Fencl.

Krásnému líčení předchází správná péče o pleť, která podle Fencla souvisí s celkovou životosprávou. "Ženy by měly určitě pít hodně vody, měly by dostatečně spát, což se ne vždycky daří, a používat jak denní, tak noční krémy. Starat se o to, aby pleť nikdy nevyschla. To znamená hodně hydratovat a pak budou krásné," doporučil odborník na ženskou krásu.

Dodal, že v péči o svou krásu udělaly Češky velký krok. "V minulosti tady zřejmě ty přípravky ani nebyly a ženy nedostaly základní vzdělání, jak se starat o pleť. Teď už se to ale srovnává.

Rozdíl spíš sleduji v úpravě samotné, protože české ženy buď chodí úplně neupravené, nebo extrémně moc upravené. V zahraničí vidím, že je to tam vyvážené. Je tam takový zlatý střed v líčení, účesech i péči," uzavřel Fencl.

Reklama

Související články

Oči rozzáří kouřové líčení

Přední vizážisté se shodují. Pokud chcete na plese či valentýnské párty oslnit, zvolte zářivý kouřový vzhled líčení a zdůrazněte své obočí ve stylu 60. let.

Výběr článků

Načítám