Hlavní obsah

Nová kolekce od Diora je ódou na mytologii

Novinky, Linda Humlová

Francouzský módní dům Christian Dior upustil od své tradiční přehlídky a překvapil unikátním konceptem. Návrhářka Maria Grazia Chiuriová se rozhodla vytvořit zmenšené modely šatů z nové kolekce, které nechá rozesílat významným klientům. Myšlenku doprovází film Mýtus od Diora.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dior představil svou kolekci na miniaturních modelechVideo: Reuters

 
Článek

Letošní pařížský týden módy s podtitulem Haute Couture se bude odehrávat pouze online. V důsledku koronavirové pandemie byly zrušeny přehlídky těch nejexkluzivnějších modelů, který svět módy nabízí. Firmy si proto musely poradit jinak.

Návrhářka Maria Grazia Chiuriová se rozhodla představit svoji novou kolekci pro období podzim/zima 2020-2021 pomocí filmu, který režíroval italský filmový režisér Matteo Garrone.

„Na kolekci jsme začali pracovat v karanténě a věděli jsme, že nebudeme moct uspořádat módní přehlídku. Bylo tak od začátku jasné, že se budou moje reference ubírat ke světu snů a fantazie,“ říká Maria Grazia Chiuriová, kreativní ředitelka dámských kolekcí Dior.

Děj se odehrává v magické přírodě plné různých mýtických postav a tvorů, které postupně obcházejí dva komorníci nesoucí malý domeček plný miniatur šatů z aktuální kolekce. Každá postava si jedny šaty vybere, komorníci změří míry a švadleny ušijí stejné šaty v jejich velikostech. Výsledkem je podmanivý svět plný kouzelných postav v šatech od Diora.

„Podle mého názoru je Haute Couture ztělesněním snu. Chtěli jsme tento sen sdílet s co nejvíce lidmi a film je ideálním zprostředkovatelem emocí,“ říká pro agenturu Reuters Chiuriová.

Ostatně s velkou dávkou fantazie lze tvrdit, že podobný koncept firma chystá i ve skutečnosti. Návrhářka totiž bude rozesílat celkem 37 miniatur svých modelů mezi věrné klienty firmy, díky kterým si budou moci šaty nejen představit, ale také osahat.

„Kolekce Haute Couture je nejen o vizuální stránce, ale také o perfektním řemeslném zpracování, takže je důležité, aby si zákaznice mohly prohlédnout i látku,“ dodává Chiuriová.

Foto: Profimedia.cz

Návrhářka Maria Grazia Chiuriová

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Objevte kouzlo tartanu, vzoru s příběhem

Stejně jako třeba kohoutí stopa či vichy je i skotská kostka (tartan) vzorem, který se v módě pravidelně opakuje. Není divu, její historie se táhne až do...

Výběr článků

Načítám