Hlavní obsah

Nová kolekce Burberry ztělesňuje klasický britský styl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem února se uskutečnila první virtuální módní přehlídka pánské módy značky Burberry. Hlavní návrhář značky Riccardo Tisci se ve své kolekci pro období podzim/zima 2021 zaměřil zejména na klasickou britskou venkovskou módu. Nechyběly klasické trenčkoty, elegantní kabáty nebo sportovní basketbalové bundy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Virtuální přehlídka BurberryVideo: Burberry, Reuters

 
Článek

Stejně jako jiní designéři, i Riccardo Tisci reaguje na aktuální dění. Podle průzkumů až 40 % Londýňanů uvažuje o přestěhování na venkov, až pandemie skončí. Může za to tvrdý lockdown, který Londýn několikrát zažil i změna životních priorit.

„Když byli všichni kolem mě nemocní, připadalo mi to, jako kdyby byla válka. Dokonce i moje matka, která válku zažila, měla podobné pocity. Začal jsem se proto ptát, co dělali lidé, když probíhala válka, a dozvěděl jsem se, že se mladé generace po celém světě stěhovaly na venkov, kde se mohly cítit svobodně. V prostorech bez budov byla vidět realita. Na těchto místech lidé budovali své vlastní vesmíry inspirované světem zvířat,“ řekl Tisci před začátkem online videoprezentace.

Přehlídka Chanelu připomínala rozkvetlé pařížské parky

Styl

Kolekce tak odrážela klasický britský venkovský styl, který platí za symbol elegance, ale i funkčnosti. První model patřil klasickému trenčkotu z měkké béžové vlny. Ostatně trenčkoty jsou pro značku Burberry více než typické a jsou součástí každé kolekce.

Nejčastěji je poznáte podle kárované podšívky a luxusního nepromokavého materiálu. Nechyběly ani lovecké vesty, klasické vlněné kabáty a elegantní kalhoty, které měly po stranách připevněné velké hranaté kapsy. Ostatně praktické elementy byly prostoupené celou kolekcí.

Prezentace se odehrála ve vlajkovém obchodu značky na Regent Street. Tento prostor sloužil původně jako umělecká galerie Arts and Crafts, jejichž postindustriální orientace na přírodu vhodně odrážela Tisciho postpandemické myšlení.

Foto: Profimedia.cz

Klasický trenčkot v novém provedení

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám