Hlavní obsah

Nevyléčitelný záletník Silvio Berlusconi

Právo, Zdeněk Nevělík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silvio Berlusconi (76) se vrací, a to nejen do politiky. Rozvodové řízení s jeho manželkou, která nedokázala dále trpět jeho milostné eskapády, ještě neskončilo a italský expremiér se už na veřejnosti objevil po boku své nové snoubenky, 27leté Francesky Pascaleové. A je to láska - tato žárlivá dáma ho sice nevybíravě „ulovila“, on si ji však s chutí dotváří a šlechtí k obrazu svému…

Foto: Profimedia.cz

Magnát už vztah s Pascaleovou neskrývá.

Článek

Rodačka z Neapole, která v roce 2006 - Berlusconi tehdy prohrál volby - založila výbor „Chybíš nám, Silvio“, se do povědomí italské veřejnosti dostala nejprve jako tanečnice v obskurním televarieté - „Když si sundáš kalhotky, zvedne se sledovanost,“ zpívala tehdy.

Pro to, aby Berlusconiho ulovila, udělala všechno, především však ustála konkurenci sličných a vstřícných děv, kterými se magnát tak rád obklopuje, a to i za cenu žárlivých výbuchů přímo před exšéfem kabinetu.

Na jeho popud začala také chodit na lekce výslovnosti, bontonu a přistoupila i na to, že si nechá chirurgicky vylepšit obličej, konkrétně rty a lícní kosti. Berlusconi měl rovněž hlavní slovo v jejím stylu oblékání: pryč s rozcuchaným účesem a vulgárními červenými šaty a sem s upravenými vlasy, černými kostýmky a bílými košilkami.

Foto: Profimedia.cz

Francesca Pascaleová

Luxusní apartmá na magnátův účet

Franceschina, jak jí říkají přátelé, vystudovala fakultu politických věd a na politickou dráhu se dala před šesti lety, v tehdejších obecních volbách v Neapoli ale získala pouhých 88 hlasů. Dva roky poté ji Berlusconi zapsal na kandidátku pohledných žen, které chtěl poslat do Evropského parlamentu, po protestech své manželky Veroniky Lariové, se kterou má tři děti, ale musel od plánu upustit.

Pascaleová tak uspěla až v provinčních volbách v roce 2009, kdy byla za Berlusconiho stranu zvolena do neapolského zastupitelstva. Jaké politické kroky či návrhy za tři roky učinila, ale nevědí ani její kolegové. „Nevím, co bych vám o ní řekl,“ přiznává jeden z nich.

Letos v létě se „politické kariéry“ nadobro vzdala, aby mohla být neustále po magnátově boku. Spekuluje se o tom, že nyní dostane místo v jeho mediálním impériu Mediaset.

„Francesca je žena krásná zjevem, ale i vnitřně. Má pevné morální zásady. Je mi velmi blízká, miluje mě a já miluji ji,“ nechal se slyšet politik. Pascaleová byla jako Berlusconiho oficiální partnerka svěřena do péče jeho superdůvěryhodné „pečovatelky“ Mariarosarie Rossiové. Ta je nyní Pascaleové po ruce 24 hodin denně, doprovází ji nakupovat a snaží se plnit všechna její přání.

Pascaleová už od roku 2010 bydlí v jednom z Berlusconiho luxusních apartmánů v Římě s bazénem a tělocvičnou.

V současnosti tráví víkendy v jeho vile v Arcore u Milána a následuje jej na pracovních cestách, kde trpělivě čeká, až vyjde ze schůzí s advokáty nebo stranickým vedením.

Ať už proto, že chce stále být se svým milovaným, nebo proto, že si uvědomila, že nevyléčitelného záletníka bude lépe mít neustále pod dohledem.

Foto: Profimedia.cz

Rozvodové řízení s Veronikou Lariovou, matkou jejich tří dětí, stále pokračuje

Získala si Marinu

Svého vyvoleného muže chrání zuby nehty a je známá energickým vystupováním na jeho obhajobu v televizních pořadech - jednomu protřelému moderátorovi politických diskusí, který učinil narážku na Berlusconiho prořídlý účes a na to, že by už měl konečně dostat rozum a chovat se jako muž v pokročilém věku, v přímém přenosu doporučila, aby si sám nechal implantovat vlasy.

„Mám jiskrnou povahu a jsem žárlivá. Sám Berlusconi z legrace říká, že charakterově jsem fašista,“ svěřila se kdysi novinářům Pascaleová.

Ukrutně žárlila například na Maru Carfagnovou, exministryni pro rovné příležitosti v Berlusconiho vládě a bývalou modelku, kterou tehdy média označovala za premiérovu milenku. Politik také musel před časem nechat za dveřmi dvě z děvčat účastnících se pravidelně jeho lechtivých večírků, která se nečekaně dostavila do Arcore, zrovna když tam s Pascaleovou slavil její narozeniny.

Foto: Profimedia.cz

Marina, Berlusconiho dcera z prvního manželství, je jeho miláčkem. Vždy byla na jeho straně a sám politik na její názory hodně dá.

Podnikavá mladá dáma zvítězila v boji o Berlusconiho srdce nad početnými sokyněmi i díky tomu, že se jí podařilo sblížit se s jeho dcerou Marinou, šéfkou finanční společnosti Fininvest a dědičkou nakladatelství Mondadori. Marina je Berlusconiho dcerou z prvního manželství a jeho miláčkem. Zřejmě proto, že byla vždycky na jeho straně, ať se dělo cokoliv, a politik hodně dá na její názor. A právě s ní byla Pascaleová nedávno vyfocena při procházce centrem Milána poté, co si obě zašly s Berlusconim na stadión a večeři.

Šéf pravicové strany Lid svobody proslul slabostí pro krásné a mladé ženy, jež ho za poslední léta stály nemálo skandálů. Stále probíhá soud, v němž je obviněn ze zneužití pravomoci a z intimního styku s tehdy nezletilou marockou tanečnicí Karimou Mahrúgovou, známou ve večerních klubech jako Ruby Rubacuori (Ruby, lamačka srdcí).

Věhlasné se staly také utajované divoké párty v Arcore, kterých se podle svědků účastnily najednou i desítky žen. Berlusconiho manželka jeho záletnictví dlouho snášela a zdálo se, že zachování rodiny je pro ni tím hlavním. Jenže v roce 2009 se roznesla zpráva o údajném vztahu mezi jejím manželem a tehdy 18letou začínající modelkou Noemi Letiziovou a Lariová po 19 letech manželství požádala o rozvod.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám