Hlavní obsah

Německá princezna popletla hlavu španělskému králi

Právo, Jaroslav Zbožínek

Španělský král Juan Carlos se dlouhá léta těšil pověsti jakéhosi stabilizačního faktoru a „hasiče požárů“ ve své zemi i uvnitř vlastní rodiny. Teď se v pozici „nezbedného dítěte“ ocitl on sám.

Foto: Profimedia.cz

Corinna Sayn-Wittgenstein

Článek

Co tak najednou, když začátkem roku oslavil už 74. narozeniny? Cherchez la femme – za vším hledej ženu. Nebo ještě přesněji – princeznu.

Corinna zu Sayn-Wittgenstein, dnes šestačtyřicetiletá šarmantní blondýna, přišla ke šlechtickému titulu, když se v roce 2000 provdala za prince Casimira zu Sayn-Wittgenstein, s nímž už ale mezitím dávno nežije. Španělská média ji nyní pořádně „propírají“, protože to byla prý ona, kdo Juana Carlose nedávno vylákal na tolik diskutovaný lov slonů do Botswany.

Panovník tam uklouzl ve vaně a přivodil si zlomeninu kyčle, načež jej soukromé letadlo muselo okamžitě přepravit na operaci do madridské nemocnice. Poměrně nákladná záležitost, vezme-li se v úvahu i fakt, že den králova pobytu v exotické luxusní rezidenci vyšel na 10 tisíc eur denně (přes čtvrt miliónu Kč).

Dlouholeté tabu padlo

V době, kdy předlužené Španělsko tahá za záchrannou brzdu, aby nevjelo na „řeckou“ kolej, zapůsobila zpráva o panovníkově africkém rozmaru jako rozbuška. A padlo při něm i jedno tabu – španělská média přestala respektovat dávnou džentlmenskou dohodu s královským palácem, podle níž se osobní život Juana Carlose prostě nebude řešit na veřejnosti. O údajné slabosti Juana Carlose pro něžné pohlaví se totiž vyprávějí romány.

Foto: Profimedia.cz

Corinna Sayn-Wittgenstein často doprovází španělského krále Juana Carlose (vlevo) na zahraničních cestách. Zde např. míří na zámek Schöckingen u Stuttgartu.

„Je veřejným tajemstvím, že jeho manželství s královnou Sofií je v troskách a že žijí prakticky odděleně,“ napsal ve svém internetovém sloupku bývalý redaktor renomovaného týdeníku ABC José Antonio Zarzajelos.

Také spekulace, podle nichž je panovníkův vztah ke Corinně více než pracovní nebo ryze přátelský, kolují po Španělsku už dlouho, byť zdroje z královského paláce neoficiálně tvrdí, že princezna je královou finanční poradkyní či organizátorkou jeho zahraničních cest.

S Corinnou se Juan Carlos seznámil před osmi lety na safari v Mozambiku. Od té doby se čas od času v médiích objevovaly zmínky o jejich setkáních – například v Saúdské Arábii byl pár vyfotografován na slavnostním červeném koberci a Juan Carlos Corinnu představil jako společnici (companera), při předání sportovních cen v Barceloně se dokonce pozdravili polibkem a podobně. A mezitím několik loveckých výprav, v nichž má Corinna zálibu stejně jako král, zatímco královna Sofie hony nemá ráda.

Teď se však se senzačními zprávami roztrhl pytel. „Španělsko má dvě královny. Tu oficiální, třiasedmdesátiletou Sofii, která se provdala za Juana Carlose v roce 1962, a tu neoficiální, provokující blondýnu, šestačtyřicetiletou princeznu Corinnu zu Sayn-Wittgenstein, která je už čtyři roky milenkou největšího královského lovce žen v Evropě,“ napsal italský deník La Stampa.

Spláchnuté náušnice? Žádný problém

Corinna vyrůstala v Bad Sodenu poblíž Frankfurtu nad Mohanem v rodině, která se nikdy nemusela uskromňovat. Otec Finn Larsen, jenž před třemi roky zemřel, byl dánského původu. Pracoval jako ředitel brazilské letecké společnosti Varig pro Evropu a ve Frankfurtu byl znám jako člověk, jenž vydatně podpořil obnovu místní opery.

Matka Ingrid měla svou cestovní kancelář. „Larsenovi bydleli v luxusní vile. Velmi vkusně vybavená, s bazénem, saunou. Vždy jsme se těšili, když měla Corinna nebo její bratr Sven narozeniny. Dostali jsme hodně sladkostí a v jejich domácím kině jsme se mohli dívat na filmy s Mickey Mousem,“ řekla magazínu Bunte jedna kamarádka Corinny z dětství.

Foto: Profimedia.cz

Corinna Sayn-Wittgenstein

Corinnu prý ze školky vyzvedával řidič s autem. K obědu se u nich často servírovali humři a šampaňské na večírcích teklo proudem. A když Sven jednou spláchnul otci do záchodu drahé manžetové knoflíčky nebo jindy maminčiny briliantové náušnice, nikdo mu nevynadal. Prostě se koupily nové.

Rodiče Corinny vyhledávali společnost vlivných lidí. „Corinna se zamilovala do sladkého života. Vždy usilovala o kontakty s bohatými a hezkými lidmi,“ řekl listu Bild jeden ze známých rodiny.

Ve škole chlapci za Corinnou běhali jako o závod. Hezká tvář, štíhlá figura a vždy perfektní oblečení udělaly své. V té době ale Corinnu více zajímalo krasobruslení – dotáhla to až na vicemistryni Německa.

Na studium čas nezbyl

Ovšem na studium si čas nikdy neudělala. Životem však procházela poměrně lehce, především díky až magickému vlivu, který měla a stále má na opačné pohlaví. Její partneři byli vždy dobře situovaní muži. „Obklopuj se důležitými lidmi,“ slýchávala často od matky.

V sedmadvaceti se poprvé provdala – za britského bankéře Philipa Atkinse, s nímž má devatenáctiletou dceru Natassi. Po pěti letech se s ním ale rozešla. Následoval krátký vztah s miliardářem Gertem-Rudolfem Flickem a v roce 2000 se zasnoubila s o deset let mladším Casimirem zu Sayn-Wittgensteinem. V jeho rodině vyvolal svazek skandál – na svatbu jim nepřišel nikdo, protože Corinnu podezřívali, že jí jde jen o titul a majetek. Ale už když se narodil jejich dnes desetiletý syn Alexander, žili Corinna a Casimir odloučeně. Corinnin otec nebyl ze „svévolného životního stylu“ své dcery nijak nadšen.

A příliš to bylo už i na matku, byť při Corinně vždy pevně stála. „Copak je to za život?“ nechala se slyšet s tím, že se dcera nikde pořádně neusadila, když má domy ve Švýcarsku, Monaku a v Madridu, k tomu dvě ztroskotaná manželství.

Pro mnohé Španěly byla botswanská aféra Juana Carlose umocněná jeho vztahem s Corinnou zklamáním. Jeho omluvu za drahý výlet podle průzkumu pro list El Mundo přijalo 70 procent Španělů, ale více než polovina dotázaných se shodla, že jeho reputace utrpěla hluboké šrámy.

Jediným, kdo by se mohl z králových eskapád těšit, je podle listu Bild snad agentura Ashley Madison, která se s pomocí internetového portálu živí zprostředkováváním mimomanželských sexuálních radovánek. Juanu Carlosovi „propůjčila“ čestnou cenu pro nevěrníky – za celoživotní dílo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám