Hlavní obsah

Nejžádanější plastickou operací u nás je zvětšení prsou

Novinky, das

Podle posledního průzkumu českého serveru plasticka-chirurgie.info, který byl uskutečněn mezi 45 atestovanými plastickými chirurgy, je u nás nejžádanější plastickou operací zvětšení prsou neboli augmentace.

Článek

„Pro zvětšování prsou se rozhodují spíše mladší ženy a nezáleží přitom na národnosti. Za touto operací přijíždějí do České republiky nejčastěji pacientky z Německa nebo Velké Británie,“ vysvětluje Pavel Hilbert jednatel serveru plasticka-chirugie.info.

Vedle zvětšování prsou jsou také žádané operace, které upravují tvar a pevnost prsou. Modelaci uvedla mezi třemi nejčastějšími zákroky u žen přibližně pětina chirurgů.

Po úpravě ňader si ženy nejčastěji žádají operaci očních víček a poté liposukci. Je zajímavé, že mezi muži je z řady plastických operací vedle operace očních víček favoritem právě liposukce. Zatímco mezi třemi nejčastějšími zákroky u žen ji uvedlo 53 procent chirurgů, u mužů to bylo celých 73 procent.

„Pro liposukci se nejčastěji rozhodují pacienti středního věku, u mužů však není výjimečné podstoupit liposukci i v pokročilejším věku,“ dodává Hilbert.

Důležité jsou zkušenosti lékařů

Podle většiny našich renomovaných plastických chirurgů by lidé při výběru kliniky měli dbát především na zkušenosti lékařů a poté reference jiných klientů. Cena by měla být až tím posledním ukazatelem.

Jedním z kritérií může být i počet provedených zákroků jednotlivými lékaři za rok. Podle průzkumu lékař s nejnižším počtem provedl 30 zákroků, lékař s nejvyšším počtem pak 1300 zákroků za rok. Průměrně pak jeden lékař provedl 400 zákroků za rok.

Na úspěch operace mají vliv i další věci. Například kvalitní pooperační péče a to nejen od personálu na klinice, ale i klientů samotných. Někteří lidé podceňují rady lékařů a zbytečně riskují, když dělají věci, které jim lékaři nedoporučují.

Důležitou roli hraje i psychické rozpoložení pacientů či jejich nadměrné očekávání. Někdy mají lidé přehnané očekávání a jejich vysněný výsledek se může lišit od reality. To však neznamená, že by operace dopadla špatně.

Reklama

Související články

Chci rty jako Angelina a oči jako Katie

Plastická chirurgie má své módní trendy, které se neřídí fantazií návrhářů, ale celebritami z masa a kostí. Mekkou estetické medicíny je Los Angeles. Naprostou...

Módní hit v plastice - vaginální omlazení

Ještě nedávno byly v čele žebříčku nejžádanějších plastických operací zákroky na zvětšení či modelace prsou, břicha, nosu či uší. Teď se modní trend posunul -...

Výběr článků

Načítám