Hlavní obsah

Nejkrásnější přehlídky z pařížského Haute couture

Červenec patřil pařížskému týdnu módy s podtitulem Haute couture, který nabízí to nejexkluzivnější ze světa luxusní krejčoviny. Prohlédněte si kolekce renomovaných módních návrhářů, ze kterých se tají dech.

Foto: Profimedia.cz

Zleva přehlídka značky Dior, Giorgio Armani a Chanel

Článek

Chanel

Přehlídka značky Chanel odrážela mix elektrických představ hlavní návrhářky značky Virginie Viardové a pragmatických potřeb a tužeb klientů módního domu.

Na první pohled nesourodá směs dala vzniknout elegantní kolekci plné klasických „chanelovských” kostýmků a večerních rób, jež často ozvláštňovaly metalické materiály.

Barevná paleta se nesla v duchu klasické kombinace bílé a černé, dále růžové a zelené barvy, která aspiruje na barvu letošní zimy.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Chanel

Valentino

Přehlídka značky Valentino přilákala velkou pozornost médií. Nechyběly na ní mnohé herecké tváře a světoví influenceři, kteří na přehlídku dorazili ve svítivě růžových outfitech z minulé kolekce.

Samotná přehlídka pak byla plná typických rób pro značku Valentino. Nechyběly objemné modely a šaty zdobené velkými mašlemi.

Jak se značka Dolce & Gabbana snaží vrátit do hry

Styl
Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Valentino

Giorgio Armani

Giorgio Armani přivítal hosty v Paříži v minimalistickém, intimním prostředí a předvedl nablýskanou kolekci posetou kamínky, flitry a třpytkami.

Armani okouzlil Paříž záplavou volánků a lesku

Styl

Kolekce byla plná oslnivých šatů z hedvábí či sametu, často zdobených flitry či ozdobnými křišťály. Nechyběly ani společenské kostýmky. Barevná paleta se nesla ve studených odstínech od tmavě modré po fialovou.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Giorgio Armani

Fendi

Značka Fendi tentokrát představila velmi minimalistické ztvárnění Haute couture. Kolekce byla plná nadčasových, prudce elegantních modelů v neutrálních barvách, se kterými příjemně kontrastovalo pár šatů v kanárkově žluté barvě.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Fendi

Dior

Kolekce Haute couture podzim–zima 2022–2023, která vznikla pod taktovkou návrhářky Marie Grazie Chiuriové, oslavuje řemeslnou tvorbu a kreativitu lidového ducha.

Přehlídka byla plná šatů, které zdobily bohaté výšivky, patchwork a ozdobné nabírání. Nechyběl ani motiv flóry. V kolekci se promítl také tartan, což je materiál, který byl k vidění i v minulých kolekcích návrhářky.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Dior

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám