Hlavní obsah

Nejdražší lodičky na světě stojí téměř 400 miliónů korun

Novinky, lin

Spojené arabské emiráty jsou proslulým místem opulentnosti. Přestože je tamější trh opravdu bohatý na ultra luxusní sortiment, boty mezi něj nepatřily. V Dubaji se proto rozhodli vyplnit díru na trhu a začali vyrábět lodičky, které minimálně co do cen nemají konkurenci. Za jeden pár zaplatíte celých 17 miliónů amerických dolarů, což v přepočtu značí sumu 375 miliónů korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zlaté střevíčky zdobené diamanty vyjdou v přepočtu na 375 miliónů korunVideo: Reuters

 
Článek

Luxusní lodičky jsou vyrobeny ze zlaté kůže a jsou zdobeny bílým zlatem a diamanty, které mají dohromady sto karátů. Výrobci navíc počítají s tím, že nošením dojde k opotřebování kůže, proto je v ceně lodiček zahrnuta i celoživotní záruka na její výměnu, kdykoli to bude potřebné.

„Dubaj je město milionářů a miliardářů, což mohou být potenciální kupci,” vysvětlil pro agenturu Reuters Hemani Karamchandani, generální ředitel firmy Passion Jewelers, která luxusní střevíce vyráběla. Myšlenka na ultra-high-end boty přitom přišla od jeho manželky, šestadvacetileté Marii Majari Karamchandaniové, která si během studia módy v Dubaji a v Londýně všimla, že na trhu je sice spousta ultra luxusních kabelek a šperků, nicméně boty chybí.

Na základě poptávky se společnost dále hodlá soustředit na zakázkový sortiment, který bude zahrnovat boty zdobené nejen diamanty, ale také rubíny a safíry a jinými drahými kameny. První model zmíněných zlatých střevíců je vystaven ve skleněné krabici v horním patře luxusního dubajského hotelu Burj Al Arab.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám