Hlavní obsah

Návrhář představil kolekci upečenou v troubě

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bude oblečení upečené v troubě hudbou budoucnosti? Takovou otázku si zřejmě pokládali diváci módní přehlídky designéra Yoshiyukiho Miyamaeho v rámci fashion weeku v Paříži. Svou kolekci na jaro, léto 2016 vytvořil netradičním způsobem. Upekl ji totiž opravdu v troubě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přehlídka Yoshiyukiho Miyamaeho na Týdnu módy v PařížiVideo: Reuters

 
Článek

Návrhář řekl, že proces pečení vytvořil na jeho futuristických barevných oděvech, vytvořených metodou „Baked Stretch“, unikátní novou strukturu a měkčí texturu. Nový typ plisování pomocí tepla vytvořil pro diváky speciální podívanou.

Materiálem oblečení je tenká papírová nit vyrobená z rostlinného vlákna. Na tkaninu se nanáší speciální lepidlo, které se pomocí tepla zahřeje v troubě a látka tím expanduje a vytvoří požadovanou texturu, která drží tvar.

Inspirace v džungli

„Nejdříve jsme nanesli lepidlo, kterým jsme potřeli tkaninu a tak vytvořili barvu, potom jsme vše přemístili do trouby a zahřáli. Lepidlo se rozpíná jako chléb při pečení,“ řekl designér.

Vysoké teploty mají za následek to, že lepidlo expanduje do požadovaných tvarů a vytvoří speciální texturu. „Tuto techniku jsme použili tak, aby byl materiál trojrozměrný, takže když jde modelka po mole, lidé mohou vidět, že je látka v pohybu,“ dodal.

Celá kolekce nese jméno „Botanical Delights“ a designér přiznává, že inspiraci nalezl v tropické flóře v džungli. Co se týče barev, k vidění byla elektrická modrá, tyrkysová, fuchsiová, mandarinková, odstíny žluté a oranžová, ale i hnědá posetá různými odstíny zelené a další barvy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám