Hlavní obsah

Návrhář Adam Kost vyhrál prestižní cenu francouzského koncernu LVMH

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 7. září se v pařížské Louis Vuitton Foundation konalo finále 8. ročníku ceny LVMH pro mladé módní návrháře. Ocenění dostal i Čech Adam Kost, absolvent Institutu Français de la Mode. V porotě nechyběli umělečtí ředitelé ze skupiny LVMH, mezi nimi například návrhář Marc Jacobs, Stella McCartneyová, Virgil Abloh či Maria Grazia Chiuriová.

Foto: Facebook Adama Kosta

Adam Kost

Článek

Adam Kost je mladý český návrhář, který svou tvorbu předvedl hned několikrát v rámci pražského Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku. V roce 2018 začal navštěvovat prestižní školu Institut Français de la Mode a od té doby se dostal do povědomí luxusních značek po celém světě.

Kolekce Adama Kosta jsou určeny mužům s vysokými nároky na kvalitu a osobní přístup. „Stavebními kameny jsou dokonalý střih, jasně definovaná silueta a jedinečná práce se vzorovanými materiály,“ říká ke svým kolekcím autor.

O jeho talentu svědčí i prestižní ocenění věhlasného francouzského koncernu Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH), které mu vyneslo částku deset tisíc eur (v přepočtu zhruba 250 000 Kč), a hlavně roční zkušenost pro značku Louis Vuitton v pánském segmentu, na který se Adam Kost specializuje.

Celkově se do soutěže přihlásilo přes 2000 návrhářů, ze kterých vzešlo 9 finalistů, o kterých rozhodovala porota složená z uměleckých ředitelů skupiny LVMH, Virgila Abloha, Jonathana Andersona, Marie Grazie Chiuriové, Marca Jacobse, Kima Jonese a Stelly McCartneyové, vedle toho i Delphine Arnaultové, Jean-Paula Claveriea a Sidneyho Toledana.

Hlavní cenu poroty si odnesla albánská módní návrhářka dámského oblečení Nensi Dojakaová. Jejím modelům vládne smyslnost, moderní pojetí, sebevědomí a styl.

Reklama

Související články

Letní móda z rukou českých návrhářek

Sháníte do svého šatníku neotřelé módní kousky z prémiových materiálů, které vám vydrží mnoho let? Pak zaměřte oko svého hledáčku na současnou lokální módu....

Výběr článků

Načítám