Hlavní obsah

Na věku nezáleží. Hana Vojtová se stala modelkou v pětaosmdesáti letech

– Praha
Novinky, Kristýna Léblová

Mnohé dívky začínají s modelingem v útlém věku. Paní Hana Vojtová šla svou první přehlídku až v pětaosmdesáti letech, na věku prý totiž vůbec nezáleží. Důležité je, aby se žena cítila dobře. Společně s paní Hanou předváděly kousky ze svého šatníku i její kamarádky.

Na věku nezáleží. Hana Vojtová se stala modelkou v pětaosmdesáti letechVideo: Novinky

 
Článek

„Nikdy předtím jsem modelkou nebyla. Ale myslím, že se to hodí, aby lidé viděli, jak se všechno dá proměňovat,“ směje se krásně upravená důchodkyně, která si přinesla svůj vlastní outfit. Ten nazvala sportovním. Měla pěknou černou blůzku a černé kalhoty do kozaček. „Černá zeštíhluje,“ prozradila paní Hanka šibalsky.

Líčení

O necelé dvě desítky dam se na přehlídce postaraly vizážistky, které je na tuto událost krásně nalíčily.

„Péče byla úžasná. Dívky s námi dělaly, co mohly, abychom na přehlídce vypadaly, a změna byla vidět. Mám z toho výborný pocit,“ svěřila se paní Vojtová s tím, že na věku nezáleží.

„Jde o to, se jen odhodlat a jít do toho,“ vzkazuje všem seniorkám, které by se snad styděly.

Dávné přání

Přehlídka s názvem Věk je pouhé číslo se konala jako pocta ženské kráse. Byla to také historicky první módní přehlídka pod záštitou Prahy 5.

„Ženy i muži v našem komunitním centru si ji přáli. Takže jsme po roce přehlídku uspořádali. Zapojili se i muži – jako bodyguard, taxikář nebo poetický básník,“ řekla Novinkám ředitelka Centra sociálních služeb Prahy 5 Helena Volechová s tím, že všichni doufají, že se z toho stane tradice.

„Naše ženy jsou opravdové královny a je jedno, kolik jim je. Jsou tak strašně aktivní. Jsou zde od rána a nacvičují. Obdivuji je,“ svěřila se Volechová. Akce se konala v komunitním centru Prádelna v Praze 5. Celou přehlídku moderovala herečka Eva Čížkovská se svou dcerou Adélou Jelínkovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám