Hlavní obsah

Mužské vlastnosti, které by ženám usnadnily život

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muži a ženy jsou rozdílní v mnoha ohledech, a je to tak dobře. Někdy ale není na škodu, když se vzájemně inspirují. Především ženy se mohou u opačného pohlaví přiučit například mužskému optimistickému a jednoduchému přístupu k životu.

Foto: Profimedia.cz

Muži bývají optimističtější a věci příliš neřeší, ženy naopak zkoumají problémy více do hloubky.

Článek

V základním pohledu na obě pohlaví se dá říct, že zatímco muži většinou nic moc dopředu neřeší a jednají spontánně a podle aktuálního stavu, ženy naopak často až přehnaně všechno rozebírají a chtějí mít mnohé věci naplánované dopředu, třeba jen pro jistotu. Oba přístupy mají své klady i zápory, i tak by se ale mohly především ženy od mužů v mnohém nechat inspirovat.

Přehled některých mužských vlastností či rysů, které by se hodily i pro ženy, a možná jim usnadnily život, přinesl server Cleo.

Rozhodnutí okamžiku

Je pravda, že plánování důležitých věcí dopředu má něco do sebe a alespoň vás jen tak něco nezaskočí, i opačný jev je ale dobré praktikovat. Žijete současností, a tak není dobré se stále jen zaměřovat na minulost nebo žít ve výhledu budoucnosti. Čím více se ženy naučí jednat v aktuálním okamžiku a nezatěžovat se budoucností, o to šťastnější prý budou.

Stravovací rituály

Pravidelné a výživné stravování je jistě z hlediska zdraví prospěšné, ale i tady je třeba se trošku zamyslet. Jednoduchá otázka pro ženy: "Viděly jste někdy muže hladového?" Jak podotkli redaktoři zmiňovaného serveru, jen málokterá dáma by asi řekla, že ano. Muži prostě neřeší kila, jakmile mají hlad, dodají tělu potřebnou energii. Ženy naopak mnohdy až nesmyslně dodržují i na minuty striktní jídelní rozvrh, i za cenu, že budou muset chvíli hladovět. Rada pro dámy tedy zní - nehladovte a jezte, když máte hlad (podle dietního rozvrhu, chcete-li).

Nestresovat se a neřešit

Ne vždy jde všechno podle plánu. Muži ale mají jednu dobrou vlastnost - i nad vážnějším problémem dokážou často mávnout rukou a říct si, že to zase bude dobré. Ruku na srdce, jen málokterá žena to taky umí. Spíš se bude "užírat" a řešit problém do hloubky a přemýšlet, proč se stal.

Změna přitom není tak těžká. Stačí více optimismu a méně pesimismu. I ta nejhorší věc se jednou uklidní a bude zase lépe. Pokud si budete opakovat "bude to lepší", opravdu to lepší bude, a možná i dřív, než očekáváte.

Reálné hodnocení věcí aneb Ať žije ego

Když se mužům něco nezdá, řeknou to na rovinu. Možná je to tím, že podvědomě chtějí jen to nejlepší, a tak když je něco nezaujme, dají to jasně najevo. V tom se odlišují od žen, které svou schopností empatie a laskavostí věci často zbytečně znesnadňují.

Nadšení pro motorky (auta, letadla...)

Nejde o to, milovat zrovna motorky (i když některé ženy to tak mají), ale spíš o to, najít si něco, co jednoduše milovat budete. A hlavně dámy, nepřemýšlejte o tom, že to chcete dělat, ale najděte si čas, a skutečně to realizujte. Čas strávený něčím, co vás duševně uspokojí, je ten nejlepší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám