Hlavní obsah

Módní trendy roku 2014: Chybí límce i kabelky přes rameno

Novinky, Eva Dvořáková

Jestliže bylo vaše novoroční předsevzetí změnit svůj šatník a více se věnovat módě a svému stylu, zbavte se svých starých obnošených kousků. Naopak si nakupte nové, nadčasové oblečení, které diktuje stylový rok 2014.

Foto: Profimedia.cz

Přivítejte nový rok pastelovými barvami.

Článek

Nové trendy, které byste si měli se začátkem nového roku rozhodně pořídit, rozhodně nezruinují vaší peněženku. Přestože módní diktát udávají především slavní módní návrháři, u kterých by zakoupený kus oděvu stál i několik tisíc korun, v dnešní době seženete téměř totožný kousek v módních řetězcích, aniž byste museli vyloupit banku.

Absence límce

Rok 2013 byl ve znamení roláků a kabátů s mohutnými límci. Poté se ale na scéně objevily značky jako Fendi, Chanel a Armani. To jsou jména módních velikánů, kteří „bezlímcový” trend ukázali na svých přehlídkách. Tento kousek se sice příliš nehodí do místního aprílového počasí, a může se jevit neprakticky, nicméně udává trendy a dá se nosit hlavně v období, kdy začíná propukávat jaro.

Foto: Archiv firmy

Chlupatý kabát bez límce na zip Reserved, xx Kč.

Řasené sukně

Velmi ženský a jemný dámský prvek, který by rozhodně neměl chybět ve vaší skříni. Zapomeňte na upnuté mini sukně, díky kterým se kolikrát nemůžete ani posadit. Dejte svým nohám prostor a potěšte je řasenou romantickou sukní. Co k ní nosit? Zkuste klidně jemný pletený svetr, v létě příjemná body, upnutá trička a naopak volnější pestrobarevné košile. Vzhledem k mnohostrannosti tohoto kousku na nohy obujte buď podpatky a baleríny (na sváteční události), nebo naopak motorkářské boty s kováním či rozpustilé kecky.

Foto: Archiv firmy

Plisovaná sukně Lindex, 450 Kč.

 Milované pastely

Tlumené jemné pastelové odstíny se těší oblibě široké veřejnosti. Alternativa mezi úpěnlivě svítivými barvičkami a tóny bílé a černé je konečně na světě. Neexistuje lepší způsob jak tento rok přivítat letní měsíce. Zkuste to tedy s jemně meruňkovými svetry, nebo sladce růžovými šaty. Fantazii se meze nekladou.

Foto: Archiv firmy

Pastelové šaty F&F, xx Kč.

Odkaz hippie

Léto bez květin? Neexistuje. I to je jeden z několika důvodů, proč byste si na léto měli pořídit kousek s potiskem květin. Ať už se zahalíte do šatů s potiskem rozkvetlé louky, nebo zvolíte jemnější variantu pouze s náznaky květních lístků růží, tento motiv je pro letošní rok jedním z klíčových.

Foto: Archiv firmy

Šaty s barevným květinovým vzorem New Yorker, 529 Kč.

Kabelka do ruky

U kabátů chybí límce a u kabelek postrádáme ucha a popruhy přes rameno. Tento módní vzkaz apeluje na ženy, aby se přestávaly schovávat za objemnými kabelami a ukázaly všechny své ženské zbraně, zejména boky. Kabelu nebo psaníčko můžete vzít podpaží, nebo je nechat jemně sklouznout do předloktí. Díky velikosti prostoru minimalizujete obsah jen na to nejpotřebnější.

Foto: Archiv firem

Psaníčka gate, 499 Kč. Vpravo asos.com.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám