Hlavní obsah

Módní show mladých návrhářů uzavřela Designblok Fashion Week

Módní show mladých návrhářů Shooting Fashion Stars 08 v neděli 12. října uzavřela týdenní maratón přehlídek konaných v rámci Designblok Fashion Week, a s ním i celý letošní Designblok.

Článek

„Nešlo o běžnou přehlídku. Spojení čtyř osobností s vlastní tvorbou v jeden celek nebylo lehké, ale bylo to velmi inspirativní a v určité míře i výzvou,“ dodává Olo, Art director projektu Shooting Fashion Stars.

Modely pro přehlídku vytvořili čtyři mladí a úspěšní návrháři, kteří ukázali nejen dokonalé propracování, ale celé akci dodali filosofický přesah. ´

:. Návrhářka Štěpánka Pivcová se svou kolekcí Planeta Dark Starfoto: Novinky/http://sfstars.cz

První pasáž byla věnována planetě Dark Star, kterou připravila návrhářka Štěpánka Pivcová. Kolekce se nesla v bílých, lehkých a svěžích tónech, modely byly maximálně vzdušné a umožňující absolutní volnost pohybu.

Modely je možné nosit podle přání uživatele, roláky přetažené přes obličej, dlouhá volná trika, šaty a kalhoty, které lze kdykoli stáhnout páskem, gumou, tkaničkou.

Tisky ke kolekci navrhl Pedro Pawlowski v duchu vzdálených světů, magie a vize budoucnosti. Boty ke kolekci vytvořil kunstgezicht – Hanka Vaňátková a Míša Beránková.

Japonské umění v podání Zdeňky Imreczeové

Základem kolekce byly sklady a vrstvení. Velký důraz návrhářka kladla na střih, z tohoto důvodu byla i většina modelů jednobarevná, umožňující vyniknout všem detailům, např. vysokým límcům zvýrazňujícím ženskou siluetu apod.

Výrazné zeštíhlení postavy od Martina Havla

Kolekce Ono kopíruje siluetu a vytváří projekci dvou modelů v jeden, tvořený ze dvou kontrastních materiálů, dosahující efektu výrazného zeštíhlení postavy. Kolekci dominují čepice, ve kterých se ztrácí tváře.

Cílem kolekce je upozornění na marketingové „vnucování“ věcí, které jsou k životu naprosto „nepotřebné“.

Modely určené pro běžné lidi

Na závěr se představila návrhářka Isabelle Steger. Isabelle nevyužívá k předvádění svých oděvů profesionální modelky, nýbrž naprosto normální ženy.

V kolekci dominují přírodní tóny, jako je hnědá, oranžová, červená v kombinaci s bílou, kolekce využívá prvky erbovních motivů a modely doprovázejí boty s podrážkami osázenými vysokými hřebíky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám