Hlavní obsah

Manšestr jako staronová láska

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manšestr jedni milují, druzí nenávidí. Není divu. Asi málokdo rád vzpomíná na manšestrové mrkváče či zvony, které dominovaly sedmdesátým a znovu pak osmdesátým létům minulého století. I přesto se ale módní návrháři rozhodli dát tomuto materiálu další šanci a nutno říci, že vypadá lépe než kdykoli předtím. Přesvědčte se sami!

Foto: archiv firmy

Zleva: sukně, Zara, 599 Kč. Sako, Zara, 2299 Kč. Sukně, Zara, 599 Kč.

Článek

Ačkoliv historie manšestru sahá až do doby před naším letopočtem, hojně se začal používat až koncem 18. století v okolí anglického Manchesteru, podle kterého také dostal své jméno.

Tato pevná, praktická látka byla původně určena pro dělníky a jejich pracovní oděvy, nicméně v průběhu let se dostala i na přehlídková mola a do obchodů s konfekcí.

Ačkoli se jedná o poměrně kontroverzní materiál a jeho obliba se často mění, jeho výhodou je, že se vrací do módy tak často, že se z dlouhodobého hlediska prakticky jedná o investici. Co si pořídit a jak manšestr nosit, aby nepůsobil příliš retro dojmem?

Sukně s texturou

Hledáte sukni, která ozvláštní každý outfit? Pořiďte si manšestrovou. Ta má totiž tu výhodu, že se hodí snad ke každému typu oblečení, a ještě mu dodá svou texturou zajímavý detail. Stačí si jen vybrat barvu sukně tak, aby vám pasovala ke zbytku vašeho oblečení, a máte vyhráno.

Foto: archiv firem

Zleva: Tchibo, 349 Kč. Zoot, 999 Kč. Zoot, 649 Kč. Zoot, 1199 Kč. Esprit, 1299 Kč

Krátkou variantu, tzv. mini, noste s volnějším svetrem, který patřičně vyváží délku sukně. Midi verzi zase oblékněte k upnutému roláku, který báječně obtáhne vaše křivky.

Obě délky navíc můžete zkombinovat i například s kontrastní hedvábnou košilí. V takovémto outfitu pak můžete vyrazit jak do práce, tak na rande.

Foto: archiv firmy

Sukně, Reserve, 649 Kč

Foto: archiv firmy

Sukně, 599 Kč, Zara

Sehraný komplet

Kalhotový kostým je módní stálicí už nějakou dobu. Pokud chcete s tímto nadčasovým stylem lehce zaexperimentovat, pořiďte si jeho manšestrovou verzi, která je momentálně velmi trendy, a to zejména v různých odstínech hnědé.

Nazujte si k němu sexy jehly a vyrazte na večírek nebo módní kozačky a běžte na pracovní schůzku sebevědomější než kdy předtím!

Foto: archiv firmy

Sako, Zara, 2299 Kč

Foto: archiv firmy

Kalhoty, Zara, 1299 Kč

Foto: archiv firmy

Bunda, Reserved, 649 Kč

Trendy mix

Pokud si netroufáte na manšestrovou mini ani na módní výstřelek v podobě kalhotového kostýmu, možná vás zaujme jiný manšestrový kousek.

Foto: Profimedia.cz

Zleva, zpěvačka Jennifer Lopezová, modelka Romee Strijdová, modelka Bella Hadidová

Porozhlédněte se po nositelných manšestrových kabátcích, trendy kalhotách nebo třeba sukni s laclem, které můžete se svetrem a černými punčochami nosit místo šatů a bude vám teplo.

Méně odvážlivé dámy ocení trendy doplněk v podobě manšestrové kapitánské čepky, která ochrání před prvními mrazíky a schová neumyté vlasy.

Foto: archiv firmy

Lacláče, Mango, 799 Kč

Foto: archiv firmy

Sako, Zara, 3399 Kč

Foto: archiv firmy

Všechny kalhoty na fotce, Reserved, 999 Kč

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám