Hlavní obsah

Krása nebo inteligence? Ženy si stále neumějí vybrat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Ženy nedokážou jednoznačně říct, zda je lepší být pronikavě inteligentní, nebo štíhlá. A nemohou se rozhodnout ani, zda se provdat za boháče, byť by byl ošklivý. Vyplývá to z výsledků amerického průzkumu veřejného mínění, podle něhož by 25 procent dotázaných raději zvítězilo v televizní reality show pro začínající modelky, než získalo Nobelovu cenu za mír.

Foto: Profimedia.cz

Ženy přejí svým kamarádkám, když ztloustnou. Hlavně že to nejsou ony.

Článek

A ačkoliv 75 procent dotázaných příslušnic něžného pohlaví odpovědělo, že by si v zájmu záchrany života cizího člověka ochotně oholilo hlavu, více než čtvrtina připustila, že by se přičinily o to, aby jejich nejlepší přítelkyně ztloustla, pokud by to jim samým zajistilo štíhlost.

Pokud jde o odvěké dilema, zda se vdát kvůli bohatství partnera, nebo jeho vzhledu, polovina respondentek ve věku od 18 do 24 let přiznala, že by dala přednost ošklivému muži, pokud by byl multimilionář.

Anketa provedená pro americkou televizní síť Oxygen, která se zaměřila na mladé ženy, také zjistila, že 88 procent žen ve věku 18 až 34 let by se v zájmu zachování přátelství snadno vzdalo mobilu, šperků a make-upu.

Dnešní ženy jsou velice nejisté a nestálé

"Tento průzkum je zajímavým rozborem dnešní ženy a toho, jak spojuje osobní image s tím, čeho si v životě cení," konstatovala Jenn Bermanová, psychoterapeutka a porotkyně nadcházející nové reality show kanálu Oxygen s názvem Pretty Wicked.

Jak nasvědčují některé výsledky ankety, dnešní ženy jsou složité osobnosti - jsou zároveň altruistické i materialistické, domýšlivé i nejisté, oddané i sebestředné, míní Bermanová.

Nejistotu žen může umocňovat všeobecně rozšířený názor, že mužům daleko více záleží na kráse než na inteligenci. Vyplývá to i z ankety, na níž odpovědělo 1763 čtenářů a čtenářek portálu Novinky.cz. Pouhých 4,6 procent hlasujících si myslí, že muži mají rádi inteligentní ženy. Že pouhá inteligence je málo si myslí 30,6 procent dotázaných a celých 62,2 procenta tvrdí, že muži se inteligentních žen bojí.

Anketa

Jaká je vaše hlavní životní priorita?
Vzhled
3 %
Vzdělání
3,7 %
Kariéra
3,1 %
Rodina
15,3 %
Finance
3,2 %
Partnerský vztah
11,2 %
Zdraví
55,8 %
Zábava
4,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10249 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám