Hlavní obsah

Jaké trendy budou vládnout letošnímu podzimu

Léto sice ještě nekončí, ale v regálech obchodů už dávno panuje podzimní zboží. Začněte proto pomalu odkládat letní šaty na dno skříně a podívejte se na první módní ochutnávku toho, co vás čeká a nemine, až teplota na teploměru začne opět klesat.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Přehlídky značek Max Mara, Chanel, Max Mara

Článek

Ačkoliv má podzim opravdu jen málo přívrženců, přesvědčíme vás o tom, že je hned několik důvodů, proč ho milovat. Sluníčko už nemá takovou sílu, ale přesto dokáže zahřát a v barevné paletě usychajících listů lze najít nejen módní inspiraci.

Podzim navíc nahrává módním experimentům. Nastává čas vrstvení a kombinování materiálů. K tomu nahrávají i letošní trendy. Opět se bude nosit kůže a koženka. Pořiďte si například sukni z tohoto materiálu a noste ji společně s tenkým rolákem, nebo huňatým kardiganem.

Foto: archiv firem

Zleva: sukně na postavě, Lindex, 799 Kč. Sukně kožená, H&M, 5999 Kč. Vesta, Lindex, 599 Kč. Sukně, Lindex, 999 Kč.

Vynikajícím kouskem pro vrstvení je pak úpletová vesta, která je topem letošní sezony. Nosí se přes košili nebo tričko s dlouhým rukávem. Díky svému střihu dodá teplo a pohodlně se s ní vejdete do každého kabátu, až přituhne.

Kabelky, které vděčí za své jméno známým ženám

Styl
Foto: archiv firem

Zleva: Ilustrační foto, Nila. Lindex, 1299 Kč. H&M, 299 Kč. H&M, 1299 Kč. H&M, 399 Kč.

Co se týče barevné palety, letos se budou nosit opět tlumené přírodní odstíny. Do módy se vrací hořčicově žlutá, okrová i cihlově červená. Siluety se budou nosit více vypasované, než tomu bylo v minulých letech.

Foto: archiv firem, Profimedia.cz

Zleva: přehlídka značky Max Mara. Svetr, Marks & Spencer, 1699 Kč. Halenka, Marks & Spencer, 999 Kč. Sukně, Lindex, 799 Kč.

Foto: archiv firem, Profimedia.cz

Zleva: Sako, Lindex, 1699 Kč. Kalhoty, Lindex, 1299 Kč. Lodičky, Hogl, 5399 Kč. Kabátek, Nila, 5390 Kč. Přehlídka značky Hermés

Trendům vládne i tzv. tailoring, tedy oblečení, které vypadá, jako by vám bylo šito na míru. I z tohoto důvodu se budou nosit saka a dámské kalhotové kostýmy, které už dávno nepatří pouze do kancelářského prostředí.

Foto: archiv firem, Profimedia.cz

Zleva: Sako, C&A, 1244 Kč. Sako, Lindex, 1299 Kč. Kalhoty, C&A, 760 Kč. Sukně, C&A, 760 Kč. Přehlídka značky Max Mara

Reklama

Související články

Užijte si babí léto v romantických šatech

Léto už se pomalu, ale jistě blíží ke konci. Vy ale nemusíte smutnit. Jeho atmosféru si můžete dopřát po celý rok, alespoň v podobě oblečení. Pořiďte si...

Výběr článků

Načítám