Hlavní obsah

Jak ladit doplňky na ples a večírek

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I v lednu dále trvá období plesů a večírků. Ať už se chystáte vyrazit v malých černých, nebo ve velké večerní róbě, je důležité dát pozor na to, aby vám perfektně ladily boty a doplňky. Jedině tak bude celek vypadat na výbornou.

Foto: Archiv firem

Černá, nebo červená? Při výběru outfitu se řiďte heslem, že méně je někdy více. Šaty, Bonprix, 999 Kč. Lodičky, Bonprix, 649 Kč. Kabelka, DKNY, info o ceně v obchodě. Náhrdelník i balerínky se zapínáním kolem kotníku, Reserved, info o ceně v obchodě.

Článek

Pro výběr outfitu na slavnostní večírek byste se měli vyvarovat vyzývavých modelů, hlubokých rozparků i výstřihů a mini délky. K šatům také vždy patří buď boty na podpatku, elegantní baleríny, nebo mokasíny.

„Hitem sezóny je ladění celého outfitu do odstínů červené barvy. Základem ladění je, aby barvy na doplňcích nepůsobily nepřirozeně až uměle, jak se v mnohých případech bohužel stává," říká stylista Filip Vaňek v rámci Fashion Days Fashion Academy.

Zlatá a kožené doplňky

Červené šaty dvakrát jinak? Není problém. Je na vás, zda zvolíte zlaté, či černé doplňky. Obojí ale laďte s citem. Šaty s krajkou ve výstřihu kombinujte opatrně, samy o sobě působí velmi cudně. Pokud se chystáte do zlaté barvy, volte zlaté lodičky a jakýkoliv jiný, nepříliš výrazný doplněk, který by měl zůstat osamocen. Do navlněných vlasů můžete nasadit čelenku se zlatým štrasem, pokud se rozhodnete pro náramek, volte spíše masivnější kousek. Náhrdelníku se do originálně řešeného výstřihu vyhněte.

S černou je to daleko jednodušší. Pokud ale chcete, aby outfit vypadal luxusně, vsaďte v kombinaci se saténovými rudými šaty na doplňky v kůži. Postačí skvěle padnoucí lodičky do špičky a originální psaníčko. Rozhodně nešlápnete vedle s rudě nalakovanými nehty.

Foto: Archiv firem

Šaty Maiocci, Fashion Days, info o ceně na webu. Čelenka, H&M, 299 Kč. Zlaté střevíce Guess, Fashion Days, info o ceně na webu. Designové psaníčko, Ether, info o ceně na webu. Kožené lodičky, H&M, 1499 Kč.

Pánský styl v rukavičkách

Volíte malé černé? Zkuste velký trend: malé černé ve flitrovém provedení. I zde je rudá barva skvělou volbou, ale nakládejte s ní opatrně. Pokud vám jsou cizí vysoké podpatky, obujte elegantní mokasíny do špičky, vlasy vyčešte do přísného drdolu a doplňky laďte do barvy rudých růží. K pánskému stylu se také báječně hodí rukavičky a béžový trenčkot, který se dá sehnat téměř v každém obchodě.

Foto: Archiv firem

Černé šaty s flitry, Esprit, 2999 Kč.Naušnice, Takko, 99 Kč. Psaníčko Eter, info o ceně v obchodě. Lakýrky do špičky, Tosca Blu, info o ceně v obchodě. Rukavice, Reserved, info o ceně v obchodě.

 Malá černá romantika

Malé černé mohou i navzdory pochmurné barvě vypadat romanticky a něžně. Docílíte toho pomocí zlaté či lososové barvy. Trefnou variantou je vsadit na rozšířený trend posledních měsíců, flitry.

Foto: Archiv firem

Šaty, Esprit, 3499 Kč. Baleríny, H&M, 799 Kč. Psaníčko, Bonprix, 399 Kč. Lodičky, Tosca Blu, info o ceně v obchodě. Psaníčko, DKNY, info o ceně v obchodě.

Antika v klobouku

Jak na antickou róbu se sukní až na zem? Zkuste to netradičně a vyberte barevné šperky i psaníčko. Lodičky vylaďte do barvy šatů, aby nebyly příliš nápadné, a zbytek už je na fantazii. S krémovou róbou není radno pouštět se do experimentů s červenými doplňky. Skvěle se ale hodí pomněnková kabelka a náhrdelník s mentolovým prvkem a bleděmodrým kamenem. K elegantnímu outfitu nasaďte na hlavu krémový klobouk, ale vyhněte se černému kabátu. Volte buď neonové odstíny, jako je růžová či světle zelená, nebo vsaďte na béžovou klasiku.

Foto: Archiv firem

Plesové šaty, Van Graaf, 4499 Kč. Lodičky, Humanic, 2599 Kč. Náhrdelník, s.Oliver, 349 Kč. Klobouk, H&M, 599 Kč. Modré psaníčko, DKNY, 3980 Kč.

Zásady při výběru outfitu

Pokud se party koná v průběhu dne, můžete zvolit méně formální oblečení. „Méně formální neznamená volnočasový look, raději tedy sáhněte po svetrošatech, sukni anebo kalhotách doplněných blejzrem či kardiganem.

Pokud chcete vykročit z každodenní „nudy“, šmrnc svému oblečení můžete dodat zajímavým doplňkem, kabelkou nebo šperkem,” radí Petra Rysová z Fashion Areny. Muži mohou zaexperimentovat s materiály a sáhnout po výraznější hedvábné kravatě či sametovém saku.

Čím méně výrazné, tím lepší? To záleží samozřejmě na vás a také na vaší peněžence. Nenápadné, ale dobře padnoucí koktejlky „zrecyklujete“ novými doplňky či jiným obutím i na další akci. Výrazné červené šaty s flitry nebo žluté sako si zapamatují všichni a vy budete muset při nejbližší slavnostní příležitosti shánět nové.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám