Hlavní obsah

Jak být módní ikonou v oblečení ze second handu

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Často používáte argument, že na hezké a kvalitní oblečení je potřeba mít dostatečný kapitál? Omyl. Stylová můžete být i takříkajíc za hubičku. Příkladem může být sedmadvacetiletá studentka Leah Muschová, která je skvělým důkazem, že stylové kousky lze najít i v second handech.

Foto: Profimedia.cz

Leah Muschová, která dříve utrácela spoustu peněz za nové oblečení, je důkazem, že stylové kousky lze najít i v second handech.

Článek

Světem módy hýbe nová revoluce. Udržitelná móda se dostala na pořad dne teprve před pár lety, ale od té doby se stala jedním z nejdiskutovanějších témat. Milovníci módy postupně odvracejí zrak od módních řetězců, které chrlí jednu kolekci za druhou a začínají se zajímat více o lokální, recyklovanou a udržitelnou módu.

Příkladem je studentka, blogerka a módní aktivistka Leah Muschová z australského Brisbane v Queenslandu, která se rozhodla nakupovat oblečení pouze z druhé ruky. Vedlo ji k tomu zjištění, že byla ochotna téměř všechny své úspory věnovat právě na módní kousky, a to přesto, že její skříň praskala ve švech.

„Dříve jsem nikdy neuvažovala nad tím, kde se oblečení vyrábí, nebo jakou má kvalitu. Každý týden jsem byla schopna skončit doma s plnými taškami nových kousků z místních řetězců,” uvedla pro Daily Mail.

Vše se změnilo, když se podílela na dobrovolnickém programu v brazilském Riu de Janeiru, kde spolupracovala se skupinou takzvaných sociálních pionýrů. „Opravdu mi to otevřelo oči a začala jsem se proto ihned zajímat o etickou a udržitelnou módu.” Poslední kapkou pak pro ni byl dokument, který nabízel pohled do zákulisí továren na oblečení v rozvojových zemích.

Na popud toho všeho se krásná brunetka rozhodla převrátit svůj život naruby a svou lásku k módě živí pouze nákupy v second handech. Navíc se zbavila 80 % svého šatníku a začala psát úspěšný blog o tom, jak žít minimalisticky a udržitelně. Podívejte se na její stylové outfity, na které můžete v second handech narazit i vy!

Foto: Profimedia.cz

I v second handech se dají nalézt stylové kousky.

Foto: Profimedia.cz

Leah Muschová má pro módu cit.

Rady, jak nakupovat v second handech
Vybírejte oblečení z kvalitních materiálů, jako je kůže, vlna, kašmír nebo džínovina.
Neunáhlujte se k velkým nákupům jen proto, že se vám zdá oblečení levné.
Nebojte se prozkoumat i second handy v zahraničí. Často v nich najdete poklady v podobě luxusních kousků za doslova směšné částky.
Dávejte si pozor, aby oblečení nevypadalo až příliš omšele.
Pokud máte zájem o udržitelný šatník, řiďte se pravidlem, že pokaždé, když si přinesete nový kousek, jeden starý vyřadíte.
Nebojte se oblečení přešít. Co si třeba vytvořit z pánské košile šaty či top?
Foto: Profimedia.cz

Ladící komplety jsou v kurzu!

Foto: Profimedia.cz

Zaměřte se na klasické kousky.

Foto: Profimedia.cz

S jednoduchými šaty nešlápnete vedle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám