Hlavní obsah

Inspirujte se letními šaty z nové kolekce Zdeňky Imreczeové

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdeňka Imreczeová je jedna z mála návrhářek, která si napříč roky zachovává svůj vlastní unikátní styl. Místo pomíjivých trendů sází na minimalismus, kvalitní materiály, propracované detaily a nositelnost. Díky tomu visí její modely v šatnících úspěšných osobností ze světa businessu i kreativních profesí.

Foto: archiv návrhářky

Modely od Zdeňky Imreczeové

Článek

Zdeňka Imreczeová je česká módní návrhářka, která studovala v ateliéru módní tvorby na UMPRUM (Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze). Od roku 2007 se věnuje limitovaným kolekcím dámské módy, kterou tvoří pod svým jménem.

Její kolekce vynikají dokonalým zpracováním, konceptuální jednoduchostí, neformální elegancí s avantgardním přesahem. V obvykle monochromatických oděvech ráda spojuje čisté klasické linie s propracovanými detaily.

Klasická krejčovina v podání návrhářky Zuzany Kubíčkové

Styl

Inspirací pro aktuální kolekci pro období jaro/léto 2020 se návrhářce stal umělecký směr 50. let minimal art, jenž se v siluetách odráží například hrou s optickými klamy.

Foto: archiv návrhářky

Modely od Zdeňky Imreczeové

„Tato kolekce je mi velmi blízká. K minimalismu inklinuji nejen ve své tvorbě, ale i v soukromí a životním stylu. Podobně jako ve tvorbě Pierra Soulagese, Sol LeWitta nebo Johna McLaughina, představitelů minimal artu, se i mou inspirací stala geometrická forma – zejména základní linka v bílé a černé barvě a stíny, které vytvářejí,“ popisuje Zdeňka Imreczeová.

Foto: archiv návrhářky

Modely od Zdeňky Imreczeové

Kolekci, která je plná šatů, sukní, ale také topů a kabátků, vévodí nadčasové plisování. Objevuje se nejen v obvyklém zakončení délek nebo průkrčnících, ale i ve větších plochách.

Co se týče barevné palety, návrhářka tentokrát vsadila na nadčasové barvy jako černá, bílá, listová zelená, bordó nebo okrová.

Foto: archiv návrhářky

Pražský showroom

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám