Hlavní obsah

Návrhářka Mirka Talavašková hledá inspiraci v zemích Blízkého východu

Novinky, Linda Humlová

Přední česká módní návrhářka Mirka Talavašková se v rámci své značky Talabaya rozhodla vytvořit unikátní módní kolekci. Inspirací se jí stala oslava liberalizace a modernizace arabské společnosti a práv žen na celém Blízkém východě. Modely na sezonu podzim/zima 2020 představila v rámci 15. ročníku projektu Fashion Stars Night v pondělí 9. března 2020 v Pražské křižovatce.

Foto: archiv návrhářky

Nová kolekce návrhářky Mirky Talavaškové

Článek

Mirka Talavašková založila značku Talabaya před dvěma lety. Do té doby se věnovala nejen návrhářství, ale také například designu šperků. Ve své tvorbě se inspiruje vlivy a tradicemi různých kultur, aktuálně především zeměmi Blízkého východu.

Arabský módní styl, jeho střihy a siluety posouvá dál, když ho oživuje evropskými detaily a zpracováním. Její modely jsou určené aktivním svobodným ženám po celém světě. Jsou praktické, nadčasové, variabilní a kombinovatelné napříč kolekcemi.

Foto: Ľubica Názlerová

Návrhářka Mirka Talavašková

„Je pro mě zásadní, aby se moje věci daly nosit denně a v různém stylu,” říká Mirka a dodává: „Krásně vypadají s podpatky, které obujete na slavností příležitost, ale sluší jim i tenisky nebo balerínky. Talabaya má unikátní dar být vždy jiná, v závislosti na ženě, která ji oblékne, a na doplňcích a špercích, které celý outfit dotvoří.”

Kolekce, kterou představila v rámci Fashion Stars Night, zahrnuje několik modelů společenských i ležérních šatů, lehké kabátky a další kousky převážně v černé, bílé, zlaté a stříbrné barvě.

Foto: archiv návrhářky

Modely návrhářky Mirky Talavaškové

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám