Hlavní obsah

Hitem sezóny budou gumáky na podpatcích

V posledních letech si spousta i českých žen oblíbila gumáky. Nízké kotníkové, barevné, matné, s potiskem, okované nebo elegantní gumové holínky pod kolena. Všechny tyto typy gumové obuvi se hodí jak k šatům, tak i úzkým kalhotám. A nově přišla další inovace. Gumáky na podpatcích.

Foto: hunterboots.com

Holiny na vysokém podpatku budou trendem příští sezóny.

Článek

V holínkách se objevují celebrity i modelky. Zvláště si je oblíbila britská supermodelka Kate Mossová a svět zachvátila nákupní horečka, když v nich vyrazila na legendární hudební festival v Glastonbury.

Následovalo ji hned několik celebrit i obyčejných lidí, pro které se tato obuv stala nezbytností tam, kde se pole před pódii mění kvůli dešti v bahenní lázně. Slavná modelka prý uvedla, že už se nemůže dočkat, až se v novém modelu na podpatku vypraví do rozblácené anglické krajiny, v níž ráda tráví spoustu času. Je téměř pravděpodobné, že tak nastartuje trend budoucí sezóny.

Britské ostrovy mají velmi vlhké klima, a to především díky oceánickému podnebí. Časté srážky mění krajinu v blátivou kaši, takže holínky patří k výbavě téměř každého občana Spojeného království, Londýňany nevyjímaje. Především díky výše zmíněnému hudebnímu festivalu stoupla v Británii poptávka po holinách. A výrobci neváhali. Začali vyrábět módní holínky s barevnými potisky, přezkami i slušivou kožešinkou. Trend se okamžitě dostal i do zbytku světa.

Holiny jsou stejně důležité jako kožené boty

„Vybrat si správný pár gumových bot je stejně důležité jako najít dokonalé kožené boty. Všichni chceme holínky, v nichž je nám příjemně zvláště v dlouhých zimních dnech,“ uvedla v rozhovoru pro Daily Mail Sarah Longthornová ze společnosti Wedge Welly.

Výrobce gumové obuvi Hunter, který se v minulosti proslavil květovanými holínkami, letos přinesl první gumové boty na podpatku. „Každá dáma se díky nim dostane o deset centimetrů nad blátivou louži,“ tvrdí o holínkách na podpatku výrobce. Cena se pohybuje zhruba od sedmi tisíc výše. Pokud chcete ty nejstylovější a nejmodernější, počítejte s deseti tisíci korunami.

Foto: Archiv firem

Červené a růžové holínky, Botovo, obojí 573 Kč. S kytičkami a puntíky, Zoot, obojí 1449 Kč.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Nejčastější módní faux pas českých žen

Den co den ženy zápasí s rozhodnutím, jaké oblečení zvolit. Hodnotíme a vybíráme podle toho, na jakou příležitost se oblékáme a jsou i dny, kdy na sebe...

Vrací se retro trend, kalhotová sukně

Kalhoty, nebo sukně? To je otázka. Vyřeší to kompromis a tím je kalhotová sukně. Délkou pod kolena odpovídá kalhotám, šířkou připomíná dlouhou sukni. Trend,...

Výběr článků

Načítám