Hlavní obsah

Vrací se retro trend, kalhotová sukně

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kalhoty, nebo sukně? To je otázka. Vyřeší to kompromis a tím je kalhotová sukně. Délkou pod kolena odpovídá kalhotám, šířkou připomíná dlouhou sukni. Trend, který se nosil před lety, se opět probudil k životu. A stojí to za to.

Foto: Profimedia.cz

Vlevo americká komička Sophie Tuckerová oblékla kalhotovou sukni v roce 1931. Vpravo pózuje modelka v podprsence a saku. Psal se rok 1973.

Článek

Jsou komfortní jako kalhoty, ale elegantní a ženské jako oblíbené sukně. Nemusíte se bát, že ukážete víc, než je třeba. Od osmdesátých let nebyly příliš k vidění, ovšem přišel čas, aby se opět vrátily na scénu.

Do svých kolekcí je zařadily i slavné módní značky, a to například Valentino, Marni, Emporio Armani nebo Alexander Wang. Na červeném koberci je nosí celebrity a zazářily v nich i obyčejné ženy na letošních fashion weecích všude na světě.

Nejlépe vypadá v kombinaci s podpatky

S čím ji nosit? Kalhotová sukně vypadá zpravidla nejlépe s podpatky, které pomáhají opticky prodloužit nohy. Vysoké ženy mohou s klidem obout i balerínky nebo vysoké úzké kozačky. Jako svršek můžete použít moderní, sportovní mikinu s potiskem nebo vzdušnou halenku. Zapomeňte na klasickou krátkou bundu,  k modelu oblékněte nejlépe stejně dlouhý kabát nebo elegantní parku.

Foto: Profimedia.cz

Kalhotová sukně v podání dam z ulic.

Příliš mnoho saténu škodí

Ke světlé kalhotové sukni se hodí bílá halenka a černé lodičky s psaníčkem. K béžové laďte bílou a k saténově meruňkové se nebojte opět zařadit černou. Pozor ale na satén! V kombinaci saténové sukně s halenkou ze stejného materiálu budete vypadat jako v pyžamu.

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango 2x, Topshop. Info o ceně v obchodě.

Štíhlý pas maskujte řasením

Nechcete obouvat lodičky ani jiné boty s podpatkem? Volte baleríny nebo moderní mokasíny. Skvěle na kalhotové sukni vypadá krajka a k bílému nebo světlému modelu se nebojte obléknout bílomodrý či červený pruhovaný crop top. Pokud máte štíhlý pas, a rády byste se opticky „zakulatily”, volte zavinovací nebo řasenou halenku.

Foto: Archiv firem

Zleva: Asos, Topshop, Zara. Info o ceně v obchodě.

Pravidla barevného ladění

Pozor na barvy. Pokud plánujete koupi barevné kalhotové sukně, dávejte si pozor na barevné ladění se zbytkem outfitu. K červené nebo jinak výrazně barevné kalhotové sukni oblékněte buď černou, nebo bílou barvu. Široká sukně v barvě velbloudí srsti, přímo vybízí k safari stylu. Volte proto džínovou košili a černou koženou bundu.

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, Topshop, Asos. Info o ceně v obchodě.

Reklama

Související témata:

Související články

Nepostradatelné zimní doplňky

Zima se pomalu hlásí o slovo. A tak nám všem nezbývá nic jiného, než se začít pomalu ale jistě zachumlávat do teplých doplňků. Jaké by vám letos neměly chybět?...

Jak vybrat skvěle padnoucí džíny

Modré kalhoty z džínoviny jsou bez debat naprosto nepostradatelnou součástí šatníku nejen žen, ale i mužů a dětí. Modré džíny se nosí už od 50. let minulého...

Výběr článků

Načítám