Hlavní obsah

Co přinesl letošní haute couture týden módy

Konec ledna patřil pařížskému týdnu módy s podtitulem haute couture, který každoročně přináší z módy to nejlepší. Prohlédněte si oslňující róby od světově známých značek, na kterých návrháři a švadleny pracují i několik stovek hodin.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Elie Saab.

Článek

Georges Hobeika

Přehlídky libanonských módních návrhářů patří mezi špičku haute couture týdne módy. Příkladem může být libanonský couturiér Georges Hobeika, který předvedl propracovanou barevnou kolekci večerních šatů.

Pastelové odstíny střídaly barvy exotických květů. Šaty různorodých střihů zdůrazňovaly ženskou siluetu a dávaly vyniknout dámským přednostem.

I proto patří Hobeika mezi oblíbené návrháře celebrit a jeho šaty jsou často k vidění na červených kobercích.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Georges Hobeika.

Elie Saab

Oblíbený libanonský návrhář Elie Saab, který proslul zejména svatebními a večerními róbami, tentokrát předvedl oslnivou kolekci, které vévodily odstíny růžové. Jako by tím návrhář chtěl naznačit, že budoucnost vidí pozitivně – růžově.

Šatům dominovaly vysoké rozparky a výstřihy. Velká část kolekce pojímala šaty s asymetrickými živůtky na jedno rameno, které působí rafinovaně sexy.

Svatební inspirace z dílny Elieho Saaba

Styl
Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Elie Saab.

Zuhair Murad

Trojici libanonských návrhářů uzavírá Zuhair Murad, který rovněž předvedl oslnivou módní show plnou nadčasových večerních rób.

Na rozdíl od svých kolegů přehlídku navíc zakončil oslnivými svatebními šaty se spadlými rameny a bohatou sukní. Ostatně tento typ výstřihu, který nechává vyniknout klíčním kostem, patří mezi stále populárnější a je horkým trendem letošní sezony.

Svatební šaty od módního návrháře Zuhaira Murada

Styl
Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Zuhair Murad.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Zuhair Murad.

Schiaparelli

V případě, že módu vnímáte zejména z uměleckého pohledu, mohla by vás zaujmout značka Schiaparelli, kterou založila Elsa Schiaparelliová ve třicátých letech minulého století. Značku znovu oživil Christian Lacroix, který vytvořil novou pilotní kolekci vycházející z archivu Schiaparelli v roce 2013.

V následujícím roce pak byla uvedena první kolekce Schiaparelli od roku 1954 i na slavném pařížském fashion weeku. Stala se ohromnou událostí. Značka dostala zpět označení Haute Couture Label, které uděluje francouzské ministerstvo průmyslu a francouzská módní federace.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Schiaparelli.

V současné době je uměleckým ředitelem Maison Schiaparelli Daniel Roseberry. Jeho šaty vynikají odvahou a experimentováním. Mnohdy připomínají spíše umělecká díla hodná nejlepších muzeí na světě než oděv.

V nejnovější kolekci Daniel představil oblíbenou řadu černých šatů doplněnou o vysoce efektní a kontrastní zlaté doplňky. Jednoduché černé šaty klasických střihů tak ozvláštňovaly například velké zlaté náušnice, klobouky nebo kabelky nezvyklých tvarů.

Reklama

Související články

Zemřel módní návrhář Thierry Mugler

V neděli zemřel ve věku 73 let slavný francouzský módní návrhář Thierry Mugler. Jeho avantgardní módní značka byla jednou z nejvlivnějších v 80. a 90. letech....

Výběr článků

Načítám