Hlavní obsah

Aktuální trend: Kozačky pod kolena

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuto sezónu se opět vracejí do módy tzv. „knee-high shoes“ neboli kozačky pod kolena. Nosí je modelky, influencerky i ostatní celebrity po celém světě. Jaké si vybrat a jak je kombinovat s oblečením, které máte ve své skříni?

Foto: archiv firmy

Deichmann, 1199 Kč

Článek

Zatímco minulým sezonám dominovaly dlouhé kozačky nad kolena ve stylu Pretty Woman, letos se jejich délka zkrátila a staly se tak nositelnější i pro konzervativnější ženy.

Zkrácené kozačky dávají vyniknout kolenům. Pokud se tedy pyšníte gazelíma nohama a počasí vám bude přát, klidně je noste bez punčocháčů, k teplým oversized kouskům. Skvěle ale vypadají i klasicky v kombinaci s kalhotami nebo se sukní a dlouhým kabátem.

Foto: Profimedia.cz

Streetstyle z Milána

Pokud se chystáte zařadit kozačky pod kolena do svého botníku, nabízejí se dvě varianty. Buďto vsadíte na černou klasiku, nebo se necháte přemluvit ke světlejším barvám.

Módní doplňky pro ženy parádnice i gentlemany

Žena

V případě, že si nejste jistá, jestli u vás kozačky najdou uplatnění, vsaďte na koženkový pár, který vás nebude stát mnoho peněz.

Pokud si ale libujete v elegantním stylu oblékání, určitě se porozhlížejte spíše po kožených modelech, které při správné péči vydrží ve vašem botníku dlouhá léta, a navíc se skvěle přizpůsobí vaší noze.

Foto: archiv firem

1. CCC, 2799 Kč. 2. Deichmann, 1199 Kč. 3. H&M, 1499 Kč. 4. Deichmann, 1199 Kč. 5. Geox, 4999 Kč. 6. Deichmann, 1199 Kč. 7. Kazar, 6090 Kč

Barevné modely vyniknou nejlépe v kombinaci s neutrálními barevnými tóny. Pokud máte doma béžový kabát, vsaďte například na pár kozaček v krémové nebo třeba hnědé barvě. Skvěle vypadají také v bohémském stylu v kombinaci s květovanými šaty a slušivým beránkem.

Foto: Profimedia.cz

Britská moderátorka Ashley Robertsová

Foto: archiv firem

1. H&M, 1499 Kč. 2. CCC, 999 Kč. 3. CCC, 999 Kč. 4. Kazar, 4490 Kč. 5. Vero Moda (prodává Zoot), 3759 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Stylová perka. Boty s bohatou historií

Chelsea boots neboli perka, jak se této obuvi říká, jsou trendem už několik dekád. Za svůj název vděčí skupině Beatles. Díky svému minimalistickému...

Trendy kotníčkové boty do každého počasí

Pokud byste si měla vybrat jedny boty, které vás budou provázet celým podzimem, vsaďte na šněrovací obuv v pánském stylu. Ta je horkým trendem letošní sezony...

Výběr článků

Načítám