Hlavní obsah

Umělkyně upravuje panenky Barbie do realistické podoby

Novinky, lin

Mladá ukrajinská umělkyně Olga Kamenetskaya měla slabost pro panenky od dětství. Postupem času ji ale začal unavovat stejný vzhled hraček, a proto se rozhodla, že se je pokusí přetvořit do realistické podoby. Z hobby se postupem času stalo povolání a dnes její práci s panenkami Barbie sleduje několik desítek tisíc lidí na Instagramu.

Foto: Profimedia.cz

Panenka Barbie upravená do podoby modelky Natalie Vodianové.

Článek

Snad každá malá holčička má pro panenky slabost a nejedna k nim vzhlíží. Jejich nerealistické proporce těla i hlavy ale často mohou za to, že dívky, ale i mladé ženy získávají nereálné představy o ženských proporcích.

To se Olga rozhodla změnit, když se začala specializovat na proměny panenek. Nejprve jim z tváře odstraňuje make-up, poté ho předělá do podoby, která je o dost bližší skutečným ženám.

Inspiruje se přitom často známými osobnostmi či postavami z televizních seriálů a filmů.

Klasické panenky Barbie tak pod jejíma rukama dostaly podobu například přední ruské topmodelky Natalie Vodianové, postavy Daenerys ze seriálů Hra o trůny či hlavních protagonistů seriálu Dům z karet.

Foto: Profimedia.cz

Ruská modelka Natalia Vodianova

„Stejně jako většina začátečníků jsem začala kreslit akvarelovými tužkami a až po několika letech jsem přešla na štětce a barvy,“ říká Olga Kamenetskaya pro Daily Mail.

Její práce nejen s panenkami se stala natolik populární, že její instagramový účet sleduje přes 40 000 fanoušků.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám