Hlavní obsah

Překvapivý návrat batiky. Naučte se ji nosit stylově

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Móda se často opakuje a není žádným tajemstvím, že návrháři s oblibou sahají pro náměty do minulosti. Letošní návrat batiky ale překvapil snad všechny. Tato technika barvení oblečení totiž dlouho patřila mezi přísně zapovězené trendy, které se hodí snad jen na dětské tábory a večírky ve stylu hippies. I batikované kousky se ale dají nosit stylově. Naučíme vás, jak je kombinovat.

Foto: archiv firmy

Zleva: Halenka, 899 Kč. Šaty, 1299 Kč. Košile, 1299 Kč. Vše Mango

Článek

Batika se objevila na většině módních přehlídek pro sezonu jaro/léto 2019. Značky jako Proenza Schouler, R13 či Stella McCartney poslaly na molo modelky oblečené v nejrůznějších kouscích, které spojovalo jediné - pestrobarevné vyšisované vzory, které jsou pro batiku tak typické.

Přestože se jedná o poměrně extravagantní trend, na který si zdaleka netroufnou všechny ženy, existuje způsob, jak batiku nosit stylově a bez rizika, že budete působit nevhodně. Jak na to?

Foto: Profimedia.cz

Zleva přehlídky Proenza Schouler, R13, Stella McCartney

Batikované oblečení je samo o sobě velmi výrazné, a proto je hlavním klíčem ke správnému kombinování doplnit ho jednoduchými doplňky.

Nejjednodušším způsobem je například zařadit do svého šatníku batikovaný overal nebo šaty, které můžete doplnit ležérní denimovou bundou a jednoduchými sandálky s kabelkou.

Foto: archiv firem

Bunda, Lindex, 999 Kč. Sandálky, F&F, 349 Kč. Kabelka, Esprit, 1499 Kč. Overal dlouhý, F&F, 599 Kč. Overal krátky, 499 Kč. Sandálky, F&F, 649 Kč.

Foto: archiv firmy

Šaty, Mango, 1299 Kč.

Další variantou je vsadit na batikovanou sukni v tmavé barvě, kterou můžete zkombinovat s jednoduchým bílým či černým topem, nebo naopak na decentní batikovanou halenku, která hezky vynikne v kombinaci s capri kalhotami ve světlé barvě.

Foto: archiv firem

Top černý, H&M, 249 Kč. Sukně, Mango, 1299 Kč. Top bílý, 349 Kč. Sandálky bílé, H&M, 749 Kč. Sandálky červené, H&M, 599 Kč. Boty na klínku, H&M, 799 Kč. Červené šaty, Zara, 899 Kč. Slamák, H&M, 349 Kč.

Foto: archiv firmy

Top, Mango, 799 Kč.

V případě, že se nebojíte módních experimentů nebo hledáte nápaditý outfit na festival, můžete se poohlédnout i po výrazných batikovaných kouscích, jako jsou denimové šaty s bílým šisováním či monochrómní outfit sestavený z volné košile a midi sukně. Přepásejte nápaditým širokým páskem a máte o hippie look postaráno.

Foto: archiv firem

Šaty, Mango, 1299 Kč. Tričko, Mango, 499 Kč. Šaty, Zara, 549 Kč.

Foto: archiv firmy

Košile, Mango, 1299 Kč

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Ozdobte svůj účes trendy doplňky do vlasů

Chcete být trendy, ale máte omezený rozpočet? Pak vsaďte na nejrůznější nápadité doplňky do vlasů, které kralují letošní sezoně. Vyberte si mezi maxi sponkami,...

Výběr článků

Načítám