Hlavní obsah

Znovuobjevte trend šátkového vzoru

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horkým hitem letošní sezony jsou nejen šátky, ale především šátkovaný vzor. Nejrůznější geometrické obrazce v kombinaci s řetízky či květy zdobí nejen halenky, ale také sukně nebo dokonce šaty či komplety. Jeho kombinování si ale žádá špetku opatrnosti. Na co si dát pozor?

Foto: Profimedia.cz

Šátkový vzor je hitem letošní sezony.

Článek

Přestože je šátkový vzor symbolem elegance, originality i luxusu, je poměrně složité ho sladit tak, aby nepůsobil zastarale a kýčovitě.

Foto: archiv firem

Zleva: F&F, 249 Kč. Lindex, 450 Kč. Esprit, 1499 Kč. Orsay, 1399 Kč

Při jeho kombinování si proto dávejte pozor, aby zbytek oblečení byl jednoduchý a moderní. Pořiďte si například trendy halenku, ke které si oblečte úzké džíny a přes ramena přehoďte ležérní sáčko v barvě halenky.

Foto: archiv firem

Blůza, H&M, 799 Kč. Pásek, H&M, 349 Kč. Boty, Marks&Spencer, 1599 Kč. Kalhoty, Marks&Spencer, 699 Kč.

Další variantou je sukně s šátkovým vzorem, kterou můžete doplnit obyčejným tričkem nebo třeba jednoduchou jednobarevnou halenkou. Přidejte kožený křivák nebo denimovou bundičku a máte hotovo.

Foto: archiv firmy

Sukně, H&M, 1299 Kč

Pokud si na tyto kombinace netroufáte, ale přesto se vám trend líbí, pořiďte si saténový čtvercový šátek s motivem řetízků a noste ho spolu s klasickou bílou košilí nebo jím ozvláštněte svůj účes či ho omotejte kolem ucha kabelky.

Foto: archiv firem

Černý šátek, Lindex, 249 Kč. Modrý šátek, Orsay, 299 Kč. Růžový šátek, Lindex, 249 Kč. Košile, Pietro Filipi, 2190 Kč.

Foto: archiv firem

Zleva, Orsay, 899 Kč. Orsay, 999 Kč. Lindex, 499 Kč. Next, 1015 Kč.

Extravagance podle Versaceho

Značka Versace je symbolem extravagance, nespoutanosti i kreativity. Jejího zakladatele, italského krejčího Gianniho Versace, značně ovlivnila řecká mytologie, a proto se i doposud odkaz této značky nese ve znamení vzorů, výrazných doplňků a zlaté barvy.

Foto: archiv firem

Tričko, F&F, 299 Kč. Sukně, Pietro Filipi, 3990 Kč. Boty, Marks&Spencer, 999 Kč. Šperk, H&M, 349 Kč. Šaty, Orsay, 1199 Kč.

Napodobte tento ikonický styl a oblékněte si top s řetízkovým vzorem a vyvažte ho jednoduchými bílými džínami nebo elegantní sukní. K dokonalosti pak už stačí jen doplnit celek výraznou zlatou bižuterií.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Celebrity nosí žlutou, zamilujte si ji i vy

Zapomeňte na tmavé barvy, které dominovaly našemu šatníku celou zimu. Přichází jaro a s ním i jasně žlutá barva, která stejně jako v minulém roce patří mezi...

V hlavní roli puntíky. Naučte se je nosit

Pokud si říkáte, že puntíky už tu byly, stále jsou a jistě dále budou, tak máte pravdu a ostatně i to svědčí o jejich nadčasovosti. Nebojte se je obléknout na...

Nenechte si ujít – módní akce jara 2019

Patříte mezi milovnice módy? Pak pro vás máme velký přehled módních akcí pro rok 2019. Nakupte si s kamarádkou outfity za hubičku a vyrazte vstříc objevování...

Výběr článků

Načítám