Hlavní obsah

Samet – tajná zbraň podzimního šatníku celebrit

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v létě se snažíme najít co nejvzdušnější a nejtenčí materiály k nošení, na podzim je to přesně obráceně. O slovo se hlásí látky, které jsou těžké, příjemně měkké a hlavně hřejí. Jednou z nich je i samet, který se v menší či větší míře vrací do módy snad každý rok. Podívejte se, jak ho nosí celebrity, a načerpejte inspiraci nejen na vánoční večírky.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: zpěvačka Jennifer Lopezová, modelka Romee Strijdová, modelka Bella Hadidová.

Článek

Určitě si pamatujete, že kdo nenosil v 90. letech minulého století sametku nebo neměl v šatníku alespoň jeden sametový kousek, jako by nebyl. I když od té doby uběhlo již mnoho let, samet je populární stejně jako tehdy, možná dokonce i více. Již v minulém roce tento retro materiál totiž slavil velký comeback a stejně tak tomu bude i letos.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Blake Livelyová

Samet vyniká luxusním vzhledem a královským leskem. Přestože působí masivně a honosně, je to materiál hebký, pohodlný a měkký. Dokáže také celkem slušně zahřát, což v nastávajících zimních měsících rozhodně oceníte.

Pravý samet se vyrábí z hedvábí. Ale častěji, zejména kvůli ceně, se setkáte buď se sametem bavlněným, nebo ještě častěji se syntetickým.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Victoria Brownová

Foto: Profimedia.cz

Modelka Joy Corriganová

Díky svému honosnému vzhledu vynikne samet nejlépe na jednoduchých koktejlových šatech, kterým dodá patřičnou texturu a lesk.

Zvolit ale také můžete po příkladu celebrit například trendy kalhotový kostým, který můžete nosit místo šatů do divadla i na večírky. Pokud navíc komplet rozdělíte, jednotlivé části v podobě kalhot či saka užijete i například do práce nebo na schůzky. Stačí je jen kombinovat s obyčejnějšími kousky oblečení.

Foto: Profimedia.cz

Módní blogerka Aimee Songová

Foto: Profimedia.cz

Herečka Cate Blanchettová

Samet můžete nosit ale i ve všední dny. Běžný podzimní outfit oživte výrazným sametovým bomberem nebo sukní, případně vsaďte pouze na sametové doplňky, jako jsou batůžky, kozačky, čelenky, šály.

Inspiraci můžete mimo jiné hledat u celebrit i módních blogerek, které se nebojí i výraznějších módních kombinací.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Taylor Swiftová

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám