Hlavní obsah

Schovejte svá přebytečná kila do zavinovacích šatů

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hledáte ideální šaty na léto, které schovají i nějaká ta kila navíc? Pořiďte si zavinovací! Jsou ženské, extrémně lichotivé, a navíc jsou trendy již nějaký ten pátek. Poprvé spatřily světlo světa už v roce 1974 a od té doby slaví úspěch.

Foto: archiv firem

Mango, 1299 Kč. H&M, 899 Kč. Mango, 899 Kč

Článek

Historie zavinovacích šatů začíná u návrhářky Diane von Furstenberg, která tento typ šatů proslavila v již zmíněném roce 1974. Od té doby se staly stálicí v jejích módních kolekcích a obchodní řetězce je začaly ihned napodobovat. I proto jsou dnes v módních buticích k vidění takřka na každém rohu.

Foto: Profimedia.cz

Šaty z přehlídek návrhářky Diane von Furstenberg.

Jejich nespornou výhodou je, že sluší každému typu postavy. Vyzdvihují totiž ženské tvary a zároveň schovávají silnější boky nebo stehna. Zároveň jsou nesmírně univerzální a variabilní. Dají se nosit snad na sto způsobů a využijete je jak na svatbu, tak do práce či na rande. Ještě váháte o jejich koupi?

Lichotivé pruhy

Svislé pruhy působí lichotivě - pokud potřebujete ve své skříni kousek, který schová nadbytečná kila, jednoznačně volte zavinovací šaty s těmito pruhy. Štíhlejší dámy mohou také sáhnout po těch vodorovných, které navodí námořnický look, který se skvěle hodí na dovolenou, ale i do města.

Foto: archiv firem

Zleva, Lindex, 799 Kč. H&M, 799 Kč. Zoot, 879 Kč

Foto: archiv firmy

Šaty, 349 Kč, H&M

Foto: archiv firmy

Šaty, Orsay, 699 Kč

Foto: archiv firmy

Zleva, 1199 Kč, 1199 Kč, 1599 Kč. Vše Answear

Něžné kvítky

Šaty s květinovým potiskem se skvěle hodí na svatbu či rande. Ačkoli působí prvoplánově něžným dojmem, nebojte se je doplnit například černým koženým křivákem a teniskami. Díky těmto doplňkům dostanou šaty punkový nádech a můžete si je obléci klidně na večírek nebo festival.

Foto: archiv firem

Zleva Bonprix, 699 Kč. Zara, 899 Kč. Vemzu, 840 Kč

Foto: Lazy Eye
Foto: archiv firmy

Zleva, 559 Kč, 629 Kč, 869 Kč. Vše H&M

Foto: archiv firem

Zleva, Cellbes, 999 Kč. Cellbes, 1699 Kč. Zoot, 999 Kč

Nesmrtelná klasika

Zavinovací neboli překřížené šaty se skvěle hodí i do konzervativnějšího pracovního prostředí. Stačí si jen vybrat model v jednotné barvě, případně s decentním vzorem. Takové šaty pak doplňte elegantními páskovými sandálky nebo lodičkami na nízkém podpatku.

Foto: archiv firem

Zleva, Cellbes, 999 Kč. Lindex, 799 Kč. Esprit, 2299 Kč

Foto: archiv firmy

Šaty, Mango, 349 Kč

Foto: archiv firmy

Answear, 949 Kč

Foto: archiv firmy

BigBrands, 649 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám