Hlavní obsah

Nejnovější africké trendy v podání nadějných návrhářů

Novinky, lin

Koncem června proběhl již šestnáctý ročník Dakarského týdne módy. Tato velkolepá akce dává nadějným návrhářům každoročně možnost představit to nejlepší z jejich tvorby. Letos se akce zúčastnilo na 35 návrhářů ze Senegalu, Jižní Afriky, Mali, Nigérie a Guineje-Bissau. Prohlédněte si video se sestřihy těch nejzajímavějších modelů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Týdnu módy v Dakaru byly k vidění nejnovější africké trendyVideo: Reuters

 
Článek

Celá akce nesla podtitul „Moje Afrika” a návrháři měli za úkol vytvořit kolekce na téma, co pro ně představuje Afrika. Kolekce se tak samozřejmě nesly v pestrobarevných tónech, ale nechyběly ani klasické společenské šaty či oblečení s provokativními nápisy, které narážely na místní závažné otázky.

„Víte, myslím si, že africká móda se skutečně ubírá tou správnou cestou. Kontinent pomalu, ale jistě vzkvétá, a to nám dává příležitost vyprávět naše životní příběhy pomocí módy. Jsem šťastný, že jsem se narodil v zemi, která podporuje umělce a dává jim prostor tvořit a rozvíjet svou individualitu,” řekl návrhář George Malelu pro Reuters.

Celá akce má za úkol upozornit zahraniční i místní média na rozrůstající se africký módní trh a podpořit nové talenty ve všech oblastech od fotografů přes make-up artisty, muzikanty, modely a modelky až po návrháře. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 35 návrhářů ze Senegalu, Jižní Afriky, Mali, Nigérie a Guineje-Bissau.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám